1. Home
  2. Vesti
  3. Nova generacija Peugeota 308 stiže 2020. godine
Nova generacija Peugeota 308 stiže 2020. godine
7

Nova generacija Peugeota 308 stiže 2020. godine

977
7
Podelite sa prijateljima:

Nova 308-ica biće predstavljena u drugoj polovini naredne godine, a na tržištu će se naći 2020. godine. 

Na taj način aktuelna generacija ovog modela otići će u penziju posle sedam godina postojanja. Nadolazeća 308-ica biće postavljena na modifikovanu platformu EMP2, koju koriste i modeli 3008 i 508.

Što se tiče izgleda, očekuje se snažan uticaj novog 508, kao i da Peugeot neće odustati od jedinstvenog enterijera, gde se u digitalnu instrumentalnu tablu gleda preko, a ne kroz volan.

Kada se govori o agregatima, paleta motora neće se bitno razlikovati od aktuelne. Benzinac od 1,2 litra i dizelaš od 1,5 litara će sasvim izvesno činiti gro prodaje, a Peugeot je već najavaio da su u planu dve performantne verzije, kao i da će obe imati pomoć elektromotora.

Model 308 GT razvijaće oko 220 konjskih snaga, dok će onaj sa oznakom GTI imati dva električna motora uparena sa 1,6-litarskim SUS agregatom i razvijaće oko 300 konjskih snaga.

Cena za osnovni paket opreme će počinjati oko 21.000 evra, a ostaje da se vidi šta će od napredne tehnologije Peugeot ponuditi uz novi 308. Kako uskoro stiže i osma generacija Golfa, konkurencija u C segmentu će se dodatno zaoštriti.

(977)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

„očekuje se …da Peugeot neće odustati od jedinstvenog enterijera, gde se u digitalnu instrumentalnu tablu gleda preko, a ne kroz volan.“ Bem Ti život …

Odesza

Mišljenja sam da u C segmentu skoro da i nikada nije bilo napeto.Uvijek su tu 2-3 proizvođača, uključujući premium koji datiraju tempo,a ostali ih korz narednih godina samo vjerno prate.
Kad vidim da na Peugeot 308 iz modelske godine 2014, ručica iznad vrata (rukohvat) lupka,trzne umjesto da se lijepo polagano i elegantno vrati u prvobitini položaj…ahhhh
Uostalom dovoljno je pogledati koliko koji proizvođač ulaže u razvoj modela.
Volkswagen je na razvoj Golfa osme generacije zajedno sa dogradnjom,modernizacijom proizvodnih pogona uložio skoro pa 3 milijarde eura,dok nažalost konkurenti ulažu upola manje i manje.

moron

Mislim da „rukohvat“ nije merilo lošeg/dobrog vozila, niti sam se kao putnik ikada „uhvatio za to“ … mada moram da priznam da mi je jedan moj prijatelj, vlasnik vozila VW grupacije sa „lančanim“ 1,2 TSI ( to je valjda Euro 5? ) imao primedbu na rukohvat ( reče da mi se „odšrafio“ na mestu suvozača i da treba da ga stegnem, na šta sam se samo nasmejao, jer to niko u mojoj porodici ne koristi). A koliko je sve to „relativno“ u našem sagledavanju ( pa i to koliko proizvodjači ulažu u razvoj ), vidi se i po tome što… Pročitaj više »

Odesza

Mjerilo je itekako!Svaki aspekat vozila je mjerodavan.O tome ovisi sama cijena vozila!
Lijepo i polako se rukohvat treba da vrati u početan položaj.
Svi odviše dobro znamo da VAG grupa u zadnjih 15-tak godina nije napravio pouzdan motor.
Drugi je problem što VAG svakim novim modelom izbaci novi motor koji je opet nedovoljno istestiran,neispitan,te se kao takva pusti na tržište.
Glede sa inženjersko i tehnološkog stajališta, taj motor jest savršen,no gledano sa stajališta pouzdanosti je užas!
Ako tražiš pouzdan automobil tu VAG zaobiđi!
Jednostavno 🙂

moron

Ja vozilima VW grupacije svakako „skidam kapu“ za ergonomiju. Po mom mišljenju, niko ne zna tako savršeno da „to“ odradi kao oni …

Plati pivo

Ova diskusija i nametanje svojih ukusa i stavova drugima je dosadna.Sa jedne strane svi za vw,a sa druge svi koji ga mrze,pri tome obe strane lupetaju i toboze se razumeju u automobile.Ni jedni ni drugi nisu svesni da ucestvuju u reklamiranju brendova upravo onih protiv kojih pisu,ali neka ih neka pisu i voze svoje ljubimce i to bas one koje vole,jer je svaki drugi promasaj.U mom slucaju,a necu navesti brend jer mi niko od tih firmi nije dinar dao ni popust na sraf u odrzavanju,postujem i cenim kad tad se vracam u brend kvaliteta,obozavam potpuno drugi brend i to je… Pročitaj više »

Odesza

Sve je jasno i u okviru samog teksta,bez uplitanja van granica…