1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen Arteon R u Nemačkoj košta kao BMW M340i!
Volkswagen Arteon R u Nemačkoj košta kao BMW M340i!
15

Volkswagen Arteon R u Nemačkoj košta kao BMW M340i!

2.50K
15
Podelite sa prijateljima:

Prosto neverovatno. 

Pomislio bi neko da je Volkswagen naučio svoje lekcije sa gađanjem premijum segmenta još od propasti projekta „Phaeton“, ali očito da su apetiti u Volfzburgu i dalje vrlo veliki. Iako Arteon ne beleži prodajne rezultate koji su se priželjkivali, ipak je dobio performantnu R varijantu.

Kao glavno tržište za pomenuto R izdanje vidi se Nemačka te su cene u ovoj zemlji referentne i za uspeh modela na celom kontinentu. Verovali ili ne, ali Volkswagen Arteon R u liftbek verziji ima početnu cenu na domaćem terenu od sumanutih 63.095 evra, dok je za karavan potrebno izdvojiti 63.980 evra!

To ga stavlja u ravan sa nekim daleko prestižnijim i sposobnijim vozilima, kao što su recimo BMW M340i xDrive koji u Nemačkoj ima početnu cenu od 65.200 evropskih novčanica, dok je recimo tu i Audi S4, doduše sa dizel agregatom, za 63.750 evra.

Podsetimo, Arteon R koristi dvolitarski turbo benzinski agregat koji dostavlja 320 ks i 420 Nm. To je manje od oba pomenuta premijum modela, jer BMW-ov automobil može računati na 374 ks, a Audijev dizelaš na 341 ks. Kod Volkswagenovog vozila snaga se na sve točkove prenosi putem sedmostepenog DSG menjača.

Ubrzanje do „stotke“ Arteon R izvršava za odličnih 4,9 s, dok maksimalna brzina iznosi 250 km/h. Uz opcionalni paket, granica se uvećava na 270 km/h.

Ma koliko bile dobre performanse ipak je suludo stavljati Volkswagen u ravan sa premijum brendovima, jer on to ipak nema u svom DNK. Da li će ovakva cenovna politika biti i propast Arteona R?!

AutoRepublika 

(2500)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Samo je nebo granica (cenama) …

Zvezdan Božinović

Danas kupovati automobil je potpuno suludo, izuzev ako ćeš dušu da mu izvadiš u narednih 3 do 5 godina….

Bungi

Ne kupuje sa danas auto zbog sebe i svojih potreba već zbog komšija.Kompleksi su čudo

don

a tek komsije

Zoca

Moje komsije kupise nov auto pre par godina.Provozaju ga pet puta godisnje ,od kojih je jedan odvozenje na tehnicki pregled.Stvarno pricam istinu,posle svake voznje ide usisavanje….Ostalih 360 dana voze polovnjaka od trideset god.

Don

Kad ti je zvezdan komsija 🙂

s mile

koji auto, da spremam pare za polovnjaka …

don

strasno, smece, prohibicijske brzine, 130 je sasvim dosta….hihih
btw, i nebo se probija lako…

moron

Pa, 130 km/h i jeste dovoljno – za one zemlje gde i na auto putevima postoji takvo ograničenje brzine.

Don

Nista, slozi pismo svim fabrikama da ne prave ‘vake pizdarije i da je 130 dosta, odmah će sve pojeftiniti. Jedva cekam vidjeti arteon r, m3 sa maksimalcem od 140 čak i velikim rezervoarom za autonomiju od 2000km.

Don

Nego, vidjeh neki dan da se Pavle vratio u “auto svijet”, no ga na gumama piše tekstove. Kako to komentiraš, pitam za komsiju?

Laki

Onomad u „C H “ pitam vlasnicu butika u elitnom naselju zašto ne spusti cijene da roba bolje ide aaa ni slučajno veli ona čim je jeftino ovde niko ne kupuje!!!

Don

Hehe, ima logike .

Milan

Za svakoga po nesto

Sasa

Logicno da je isto kosta kad je istog kvaliteta a udobniji i veci boze sacuvaj koliko.