1. Home
  2. Vesti
  3. Mark Markez osvojio sedmi uzastopni BMW sa M oznakom
Mark Markez osvojio sedmi uzastopni BMW sa M oznakom
1

Mark Markez osvojio sedmi uzastopni BMW sa M oznakom

1.26K
1
Podelite sa prijateljima:

Još jedan BMW M u kolekciji Marka Markeza.

Pre tačno godinu dana, aktuelni MotoGP šampion je dobio novi BMW M3 CS, kao nagradu za neverovatnu sezonu. Danas je dvadeset šestogodišnji Španac kolekciji pridodao X4 M Competition. Ovo je njegov.., sedmi BMW.

Performantni krosover su Markezu prosledili Karmelo Espeleta, šef vlasnika komercijalnih prava na MotoGP, Dorna Sports, Markus Flaš, šef BMW-ove M divizije i Manuel Teroba, vodeći čovek BMW grupe za Španiju i Portugal. U 2019., Markez je postao najbrži kvalifikant u MotoGP-u sedmu uzastopnu godinu.

„Želeo bih da zahvalim BMW-u za sjajan način na koji su prepoznali naše performanse na stazi godinama unazad i kako su nagradili najboljeg kvalifikanta“, prokomentarisao je Markez nakog što je dobio ključeve novog ljubimca iz Bavarske. „Ostao sam pomalo bez reči, jer već sedam godina uzastopno dobijam ovu nagradu. Presrećan sam što sam bio najbrži kvalifikant ove godine, jer nije bilo lako, tako da jedva čekam da uđem u automobil.“

U 2019., Markez je osvojio 384 poena iz kvalifikacija, 50 više od Fabija Kvartarara. Markez je prvi BMW M dobio 2013., kao prvi novajlija kojem je to pošlo za rukom. Ove godine je BMW obezbedio nagradu po 17. put.

Što se X4 M Competition modela tiče, pogoni ga 3,0-litarski, redni šestocilindarski turbomotor sa 510 ks i 600 Nm, uparen sa osmostepenim automatskim menjačem i „M“ podešenim xDrive pogonom.

AutoRepublika

(1261)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments