1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 308 vraća analognu komandnu tablu!
Peugeot 308 vraća analognu komandnu tablu!
15

Peugeot 308 vraća analognu komandnu tablu!

9.98K
15
Podelite sa prijateljima:
Ne, nije se dogodio istorijski zaokret u automobilskoj industriji, pa ni proizvođači ne odustaju od koncepta digitalizacije i „ekranizacije“ svega podložnog istom trendu. Naprotiv, ali je u toku nestašica poluprovodnika koja postaje sve dublja i koja je praktično prisilila Peugeot da odluči da vrati komandnu tablu s kazaljkama ponovo u igru. Korektivan potez koji je preduzela uprava galske marke, omogućio je da se proizvodnja nastavi, uprkos aktuelnim problemima u snabdevanju mikroprocesorima.

Iako ovo možda nekim deluje kao momenat koji je dovoljno važan da ih odvrati, možda barem privremeno od kupovine, treba znati da je nekada zaista nužno pristupati činjenju kompromisa. Ovaj koji je učinio Peugeot jeste neobičan u današnje doba, ali se čini da je istovremeno mudar i hrabar, a ne samo originalan.

Prošle nedelje smo izvestili da obustava proizvodnje 308-ice traje već duže od dvadeset dana, (pogrešno) ubeđeni da se radi o sklapanju novog modela, odnosno da miruju proizvodne trake fabrike u Sošou, pa je iz čisto ekonomskih pobuda, Peugeot bio prinuđen da vrati fizičke kazaljke pred oči vozača ovog modela, piše lokalni specijalizovani medij L ‘ Argus.

Poslednja verzija odlazeće generacije Peugeota 308, koja će uskoro biti zamenjene novitetom je kupcima nudila i modernu instrument tablu, čuveni “i-cockpit”, koji je trebalo da barem još na kratko očuva svežinu modela na zalasku karijere.

Ali, kako moderna oprema zahteva i upotrebu nedostajućih materijala i sirovina, Peugeot je odlučio da se vrati na kazaljke, koje su po mišljenju mnogih, ne samo preglednije i efektnije, već i tehnički jednostavnije.

Primerci koji budu proizvedeni krajem aprila, i dalje mogu da računaju na virtuelne komandne table, ali one koje s traka budu silazile od maja pa nadalje, dobiće starovremensku instrumentaciju, na koji način će i završiti svoju tržišnu karijeru.

Pomenuti francuski list je naglasio da će kupci koji su računali na digitalni ambijent pred očima, a koji će morati da se pomire s kazaljkama, ostvariti pravo na popust od 400 evra, što nije propraćeno informacijima na zvaničnom sajtu, gde onlajn kofigurator i dalje pokazuje da 308 može da se naruči s virtuelnim kokpitom, a nema ni obaveštenja o odobrenom popustu.

AutoRepublika

(9977)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

15 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ova instrument tabla mi se nikada nije svidjala (udaljena, sitna, „neprecizna“), a vrhunac neprijatnosti su mi samo kontra cajgeri. Znam da taj kontra sistem imaju mnogi (ne samo PSA), ali, ja to „ne podnosim“. Naravno, čovek može na sve da navikne. Čovek navikne i na rat posle nekog vremena.

Laki

Germani prave mnogo bolje ove digitalne table od ovih preko Rajne!Krajem osamdesetih Opel je imao „pregledniji“ emotivniji digitalni kokpit od današnjeg C5 Aircrossa.Pežo se dosta popravio sa novim modelima ali sad „zapelo“ sa liferantima.

Don

Prevent?:-) btw, kako završi ta priča? Sjebase li oni preventa ?

Laki

Nisam bio na „utakmici“ sad ovo moderno bez publike!

Херцеговац

Аko poslusaju “glas naroda” ostace pri analognim instrumentima ili ce ih bar ostaviti kao opciju.

Mad Max

Ovo je strašno. Ne odustaju od malih cajgera iznad volana! Logično da ne mogu da uklope valjan LED TFT ekran.
Zaista vreme analognih instrumenata je prošlo. Jednistavan ekran, sa velikim obrtomerom i neophodnim instrumentima je pravo. Kao Ferari, Lambo, ili Renault Megane 4 🙂

Rade

Reno je imao digitalnu tablu jos sedamdesetih , licno sam je video .Reno 11 ako se dobro secam.

Djuro

Reno 11 je poceo da se proizvodi 1983 godine i nije imao digitalnu tablu

cat

Vidi sliku.
comment image

Djuro

Ovo je R25 a ne 11 , imali smo 11 gtx pa onda turbo

Djuro

Takva je tabla bila u R25 , i elektricna studija 11 koja se nije proizvodila , inace R11 je poceo da se proizvodi 1983 godine a ne sedamdesetih

cat
cat
Izmenjeno 2 godine pre od strane cat
cat

Evo i video automobila koji se „nije“ proizvodio od 1983 – 1986.
https://youtu.be/DuXWCyG5L7A

Izmenjeno 2 godine pre od strane cat