1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Mercedesa: Mora da smo bili pijani kada smo odobrili razvoj hiperautomobila
Šef Mercedesa: Mora da smo bili pijani kada smo odobrili razvoj hiperautomobila
4

Šef Mercedesa: Mora da smo bili pijani kada smo odobrili razvoj hiperautomobila

805
4
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek Mercedesa, Ola Kelenijus, kroz šalu je prokomentarisao mukotrpan proces razvoja modela AMG-One koji još uvek nije stigao na tržište u serijskom izdanju. 

Kelenijus je potvrdio da će brend iz Štutgarta otkriti više informacija o svom hiperautomobilu kroz nekoliko nedelja. Zapravo, tada se očekuje potpuni debi varijante spremne za isporuku kupcima. Šef Mercedesa istakao da je ceo proces plasiranja na tržište bio izuzetno naporan i da je predstavljao veliku glavobolju za upravu.

„Timovi AMG-a i iz Formule 1 došli su do rukovodstva i rekli da imaju sjajnu ideju – hiperautomobil sa pogonom iz Formule 1. Morao bih da pregledam beleške, ali sam siguran da smo bili pijani kada smo pristali“, kazao je Ola Kelenijus.

Prema aktuelnim podacima, nemačka marka će ove godine početi sa proizvodnjom pomenutog modela. On je inicijalno „ušao u igru“ još 2017. godine i tada je momentalno rasprodata čitava serija od 275 primeraka. Ogroman uspeh, pogotovo kada se sagleda činjenica da je početna cena iznosila 2,27 miliona evra za jedan automobil.

O kakvom se vozilu radi dobro ilustruju sledeći podaci. Mercedes je i prošle godine tvrdio da performanse ostaju na istom nivou kao što je najavljeno, a to je da će se ubrzanje do 200 km/h obavljati za nešto manje od 7 s, dok će maksimalna brzina iznositi 400 km/h.

Nakon što se odigra premijera finalne varijante modela AMG-One, Mercedes će kao deo propratnih marketinških aktivnosti plasirati i dokumentarni film o „Tantalovim mukama“ koje su zadesile ovaj brend prilikom razvoja hiperautomobila.

AutoRepublika 

(805)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

4 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Risto

Čemu će to služiti? Stajaće u nekoj garaži, skupljaće prašinu, dizati ego vlasniku.

S mile

Vredece svake godine 10% više, bolje nego zlato 🤣

TheStig

Haha moraju da naprave dokumentarni film kao propratno smeće da bi reklamirali na sva zvona da su napravili hyperautomobil jer je u razvoju zadnjih 6 godina. Eto u sta su se pretvorile ove marke, ne znaju vise ni da naprave nesto spektakularno. A znamo sta je Mercedes bio sposoban prije 15 ili 20 godina.

Matija

Ovakvi automobili nisu za voznju, oni su unapred pravljeni da budu investicija kapitala. Nije ni prvi ni poslednji.