1. Home
  2. Vesti
  3. Premijera: Produženi Mercedes C klase po specifičnom kineskom ukusu (FOTO)
Premijera: Produženi Mercedes C klase po specifičnom kineskom ukusu (FOTO)
5

Premijera: Produženi Mercedes C klase po specifičnom kineskom ukusu (FOTO)

376
5
Podelite sa prijateljima:

Mercedes je na Salonu automobila u Šangaju predstavio C klasu sa uvećanim međuosovinskim rastojanjem. 

Jedno tržište na ovoj planeti i dalje predstavlja raj za tradicionalne sedane – to je Kina. Kinezi pogotovo vole dugačke limuzine, tako da se proizvođači tamo vode mantrom „što duži to bolji“ automobil. Najmnogoljudnija zemlja na svetu ujedno je i najveće tržište za Mercedesovu S klasu, kao i C klasu u L izdanju.

„L“ ovde znači long, što predstavlja sufiks koji „trokraka zvezda“ nameće svojim modelima sa produženim međuosovinskim rastojanjem namenjenim kineskim kupcima. Vizuelno, osim što je ovakva C klasa veća u odnosu na standardno izdanje, primetne promene su i veća zadnja vrata, kao i drugačija maska hladnjaka naspram izvorne berline.

Kineski stručni mediji navode da C klasa L poseduje međuosovinsko rastojanje od 2.954 mm, što je za 89 mm više u odnosu na izvorni model. Ukupna dužina „guliverske“ C klase je 4.882 mm, i to je rast od 131 mm naspram standardne varijante.

U prednjem delu kabine nije bilo promena i sve je isto kao i kod automobila koji je ponuđen u Evropi, odnosno i na našem tržištu. Ipak, došlo je do izmena u odeljku za putnike pozadi. Tu su postavljena veća i komotnija sedišta, kao i centralna konzola koja može podeliti taj prostor na dva dela. Na toj konzoli nalaze se držači za čaše kao i USB priključci.

Nemačka premijum marka navodi i da je C klasa L dobila za stepen bolju zvučnu izolaciju nego izvorni model, kao i da je ogibljenje na zadnjim točkovima posebno trimovano za udobnost putnika u drugom redu sedišta.

Sa produženom C klasom Mercedes uvećava svoj „L“ portfolio u Kini koji pored vozila iz D segmenta čine i: A klasa, E klasa i GLC.

AutoRepublika 

(376)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Sve mi se čini sa neki kinez čuči u meni, pa mi se ovaj pristup sviđa… Ili se samo pokušavam racionalno ponašati…

Херцеговац

Nije mi najjasnija potreba Kineza za produzenom verzijom C klase. U poslednje vrijeme Mercedesove limuzine svakako se razlikuju samo po duzini. Logicno mi djeluje da ako hoces duzu C klasu onda kupis E klasu, ako hoces duzu E klasu kupis S klasu, ako hoces duzu S klasu kupis Majbah.

BB

Sa većom klasom ne dobijaš toliko prostora koliko više luksuza i performansi ali po većoj cijeni. Ako ti ne treba luksuz i performanse (zašto da ja hranim sujetu korumpiranih policajaca), onda uzmeš malo duži… Sva pića su pravljena na gutljaj i po, iz razloga da kupiš još jedno. Tako i automobili ne daju ti odmah sve na tom nivou već moraš u nivo više (sa više para u njihovom džepu)

Mad Max

To ti je poenta sirotinje. Jednom beda večito beda. Sirotinja stalno razmerava, koliko ima „mesta“, gore, dole, kakav je gepek…. To im je u krvi, makar vozio i S klasu. Šta misliš kako „razmerava“ potencijalni kupac Dacije ili Fiata ili Honde, u odnosu na kupce BMW-a, ili Audija!?

moron

Toliko su je produžili da je i dalje kraća od aktuelne opel insignije.
Ali, sa tolikom Wb-om, vrlo moguće da pruža veći prostor unutra.