1. Home
  2. Vesti
  3. Kraj za Renault Talisman
Kraj za Renault Talisman
13

Kraj za Renault Talisman

11.46K
13
Podelite sa prijateljima:

Poslednja glasina iz Francuske kaže da je Talisman došao do kraja karijere…

Renault će naredne godine značajno izmeniti svoju gamu. Počeće prodaja Australa, naslednika aktuelnog Kadjara, a i električni Megane će startovati svoj životni ciklus. Uz to, nekolicina modela iz trenutnog portfolija Renaulta će otići u penziju. Najnoviji trač iz Galije navodi da će prvi u istoriju otići upravo Talisman.

Uz to navodi se da će Renault polako početi da obustavlja proizvodnju Talismana već krajem ove godine. Prvo će se okončati montaža varijanta sa benzinskim motorima i manuelnim menjačima, zatim benzinaca sa automatskom transmisijom, da bi na kraju i dizelaši prestali da silaze sa proizvodnih traka. Sve u svemu, proizvodnja Talismana trebalo bi da bude okončana u februaru iduće godine.

Ukoliko se ova nagađanja i ostvare, onda će to značiti da pomenuti model iz D segmenta neće doživeti punih sedam godina na tržištu, jer je predstavljen krajem 2015. godine. Koliko je prodaja Talismana oslabila u poslednje vreme govori činjenica da ga ove godine nema ni među 100 najpopularnijih vozila na domaćem tržištu.

Renault je još ranije potvrdio da isprva neće biti direktnog naslednika za ovu limuzinu. Umesto toga, Francuzi će se posvetiti SUV segmentu gde planiraju veći broj modela.

Osim Talismana, vrlo uskoro, verovatno takođe do kraja narednog februara okončaće se i proizvodnja Scenica. Oba modela dolaze iz iste fabrike, koja će nakon njih početi sa montažom električne varijante Meganea.

AutoRepublika 

(11456)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

13 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Šteta. „Na oko“ – prelep automobil.

Iznogud Časni

ajde da neko nabaci listu kvarova, i koji se motor preporucuje (kao da ih je imao puno, hehe).

BB

Kako to da gase prvo „čiste“ benzince a za kraj ostavili „prljave“ dizele…

Iznogud Časni

Ne vrijedjaj dizel!:-) Nego mi je drago vidjet sve vise novih komentatora kojima mozak nije opran, da hvale dizel, pljuju po: ev, pederima iz Brisela…ne pričam uzalud 🙂

YugoFlorida

Šteta. Greota i za Scenica isto, pogotovo kad se zna šta ih menja u toj fabrici.

Laki

Šteta fin auto „FCL“pogotovo!

BorisB

Da, na kraju će SUV da pobije sve živo sem A segmenta. Ukusi su čudo.
Inače… Živio dizel 🙂

igi

A ne, dolaze SUVovi i u A segment, Tojota Ajgo npr. Moguće i nova Panda.

Slobodan

Velika šteta. Talisman 1.6 dci 131 idealan, motor za ovu karoseriju. Kvarova skoro da nema. Svaka preporuka. Naravno 2.0 dci još bolji, ali cena je dosta visoka, tako da je ovaj prvi odličan izbor.

Iznogud Časni

Skoro da nema…..daj malo detaljnije o njima. Curi li ulje, kakve su spone, auspuh ….

M M

Kazao sam ja poodavno da polako dolazi sumrak za klasični automobil. Sad su opticaju go….vnarski segmenti, nešto na „struju“ (hibridi EV ili polutani). Sad je jasno da za EV nema energije (struje), da je sve bilo zamišljeno bez osnova. Bilo je ovde kometatora, koji su verovali da će se EV kretati na vetrenjače i solarne panele, da je Tesla sa Maskom, osmislio novi „svet“. Tek, Mask je svetsko bot, kao što sa godinama objašnjavao. To je sad bar jasno. A šta nije jasno? Kako misli administracija u EU da prevaziđe ovaj nastali problem nedostatka energije? Jednostavno, nema se rešenje, bar… Pročitaj više »

Renault Terminator

To će biti moj zadnji Renault…SUV šklopocije me ne zanimaju.

DUDE

Pre neku godinu, kad je poceo da se prodaje, kostao je 19.990eur u Srbiji, sa 1.5dci motorom.
Pre par dana gledam cenovnik…strah da te uhvati.