1. Home
  2. Vesti
  3. Dvoje radnika FCA preminulo zbog posledica infekcije koronavirusom
Dvoje radnika FCA preminulo zbog posledica infekcije koronavirusom
0

Dvoje radnika FCA preminulo zbog posledica infekcije koronavirusom

196
0
Podelite sa prijateljima:

Preminulo je dvoje zaposlenih u fabrikama Fiat Chryslera, saopštio je portparol UAW sindikata. Ovo su prvi radnici u nekim od američkih fabrika automobila, koji su preminuli zbog zdravstvenih komplikacija izazvanih koronavirusom.

Jedan od zaposlenih je radio u pogonu u Mičigenu, gde se proizvode Ram kamioneti, dok je drugi bio zaposlen u Kokomou, u Indijani.

Predstavnik sindikata nije pružio bliže informacije o ljudima i nije mogao da potvrdi da li se radi o istim radnicima koji su bili prethodno pozitivni na testiranjima na COVID-19 u dotičnim proizvodnim pogonima. Glasnogovornica FCA, iz razloga privatnosti, nije podelila s javnošću bilo kakve detalje.

Pored ova dva slučaja, radnik iz Warren Truck Assembly fabrike FCA blizu Detroita, takođe je preminuo, saopštio je sindikat u sredu veče.

„Želim da iskažem iskreno saučešće, kako svoje tako i čitavog međunarodnog izvršnog odbora, porodicama naša dva člana, koji su izgubili živote zbog virusne infekcije“, izjavio je Rori Gembl, predsednik UAW. „Ovo je strašna tragedija za čitavu UAW porodicu.“

Gembl je takođe rekao da zna da „su mnogi naši prijatelji članovi porodica uplašeni i suočavaju se s ogromnim teškoćama i izazovima tokom ovog vremena bez presedana. UAW čini sve što je u njegovoj moći da sačuva svačiju bezbednost i ide napred na najbolji mogući način da bi pomogao zaustavljanju širenja ovog groznog virusa“.

Gembl je izjavio da je FCA poslao kućama preostale radnike u MOPAR-u iz distribucionog centra u Mičigenu, nakon što je najmanje jedan od njih pozitivno testiran na virus.

Sindikat je saopštio da je ovaj objekat radio s plaćenim dobrovoljcima, „u okviru esencijalnog poslovanja“. On je u međuvremenu temeljno dezinfikovan a UAW očekuje uskoro rezultate ostalih koji su testirani.

Broj smrtnih slučajeva kod zaposlenih u FCA je ukupno tri.

AutoRepublika

(196)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments