1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Model 3 postao najprodavaniji električni automobil u Francuskoj
Tesla Model 3 postao najprodavaniji električni automobil u Francuskoj
1

Tesla Model 3 postao najprodavaniji električni automobil u Francuskoj

215
1
Podelite sa prijateljima:

Američki model uspeo je da nadmaši domaći Zoe.

Interensantni podaci stižu iz Francuske za prvo tromesečje ove godine. Tesla Model 3 okitio se titulom najpopularnijeg EV modela u toj zemlji. Model 3 došao je do 1.429 kupaca za prva tri meseca 2021. godine, dok je na drugoj poziciji Renault Zoe sa 1.213 prodatih vozila.

Trećeplasirani je Peugeot e-208 koji je upisao 880 registracija, a iza njega je električni Fiat 500 (389). Peto mesto pripalo je Mini Cooperu SE sa 291 isporučenim automobilom, dok je na šestoj poziciji Kia Niro koja je stigla do 236 potrošača.

Sedmo mesto zauzela je električna varijanta Hyundaijeve Kone, koja je trenutno pogođena globalnim opozivom zbog problema sa samozapaljivanjem baterija. Za Konu se u prvom tromesečju u Francuskoj odlučilo 211 kupaca.

Sledi je Peugeot e-2008 sa 207 isporuka, a iza njega je električni Renault Twingo uz 155 registracija. Top 10 zaokružio je Volkswagen ID.3. Volkswagenov električni adut našao je put do 137 novih vlasnika u zemlji Gala.

AutoRepublika

(215)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovaj uspeh Tesle 3 je istovremeno i (meni malo neočekivan) uspeh te karoserijske forme.