1. Home
  2. Vesti
  3. Bugatti je do sada proizveo 300 primeraka Chirona
Bugatti je do sada proizveo 300 primeraka Chirona
0

Bugatti je do sada proizveo 300 primeraka Chirona

342
0
Podelite sa prijateljima:

Uprkos velikoj krizi u automobilskoj industriji, Bugatti nastavlja sa planiranom proizvodnjom Chirona. 

Posle gotovo pet godina proizvodnje, Chiron je napravljen u svega 300 primeraka. Jubilarni automobil je Chiron Pur Sport, član specijalne edicije limitane na svega 60 jedinica.

„Bugatti stvara izvanredne, najsnažnije i najelegantnije hiperautomobile na svetu. Sa 300 proizvedenih vozila ponovo pokazujemo svoju sposobnost u kvalitetu i personalizaciji automobila“, kazao je šef Bugattija Stefan Vinkelman. On je posebno pohvalio Pur Sport izdanje za koje je naglasio da kombinuje „izradu bez mane“ i „neverovatne performanse“.

Chiron Pur Sport je svakako impresivan automobil. Pogoni ga 8,0-litarski W16 agregat sa četiri turbine koji isporučuje 1.500 ks i 1.600 Nm. Ovakav agregat dostavlja fenomenalne performanse. Sprint do „stotke“ obavlja se za samo 2,3 s, do 200 km/h za 5,5 s, i do sumanutih 300 km/h za manje od neverovatnih 12 s.

No, iako Bugatti nema problema da pronađe kupce za Chirona, ostaje pitanje njegovog naslednika. Odnosno da li će ga uopšte i biti? Već neko vreme kolaju glasine o sudbini francuskog brenda. Prvo se pisalo da će VW grupa prepustiti Bugatti Rimcu, ali sada stižu drugačije informacije.

Naime, prema poslednjim podacima, Porsche će dobiti zaduženje da rukovodi Bugattijem. Nakon toga, očekuje se da će Porsche i Rimac formirati zajednički poduhvat čiji će predmet biti upravo proizvođač hiperautomobila. Ukoliko do toga i dođe, onda je izvesno da će Bugatti u bliskoj budućnosti preći u EV segment.

AutoRepublika 

(342)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments