1. Home
  2. Vesti
  3. UAZ Patriot više nije dostupan u Americi
UAZ Patriot više nije dostupan u Americi
1

UAZ Patriot više nije dostupan u Americi

1.22K
1
Podelite sa prijateljima:

Još jedna automobilska žrtva rusko-ukrajinskog ratnog sukoba. 

Kompanija Bremach, koja je glavni uvoznik UAZ-ovog Patriota za tržište u SAD, objavila je da je stopirala uvoz ovih vozila, zbog poznate situacije u Ukrajini. Saopšteno je i da će kupci koji su ostavili depozit za vozila dobiti novac nazad. Naravno, sve je to posledica sve zategnutijih odnosa Rusija i SAD, i otežane, sada već gotovo nemoguće trgovine između dve zemlje.

Na taj način dolazi do kraja priča UAZ-a u Americi. Nije ni dugo trajala, jer je sve počelo 2020. godine kada je kompanija Bremach ponudila UAZ-u saradnju u vezi sa dolaskom na američko tržište. Tamošnja javnost je odlično reagovala na Patriota koji je predstavljen na Salonu automobila u Los Anđelesu.

Bremach je navodno prikupio čak 3,8 miliona dolara na osnovu depozita za kupovinu vozila (koji je iznosio svega 100 zelenih novčanica). No, kasnije se ispostavilo da se za krajnju narudžbinu odlučilo samo 130 primeraka ovog terenca.

Dakle, čitav projekat je od samog početka bio na klimavim nogama uprkos bombastičnim najavama koje su stizale iz Bremacha. Rat u Ukrajini samo je ubrzao krah Patriota u Severnoj Americi.

AutoRepublika 

(1222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Danas na nekom sajmu sjedim u Ladi i pitam: Kako ćete sledeće dobiti? Veli trgovac: Ništa se ti ne sikiraj, stižu redovno, upravo krenula još jedna tura…
Kako? Ne znam… Ali ide