1. Home
  2. Vesti
  3. Opel nišani južnoameričko tržište
Opel nišani južnoameričko tržište
0

Opel nišani južnoameričko tržište

169
0
Podelite sa prijateljima:

Nemačka marka želi da ostvari ekspanziju na zemlje Južne Amerike. 

Opelu zaista dobro ide otkako je deo PSA grupe, odnosno aktuelnog Stellantisa. Od nekadašnjeg gubitaša pod okriljem američkog General Motorsa do brenda koji se širi na tržišta van Evrope uz vrlo ambiciozne planove. Nova meta za Opel sada je Južna Amerika, gde rukovodstvo Stellantisa vidi veliku šansu za proizvođača iz Riselshajma.

Naime, Opel je već neko vreme prisutan u Čileu, a sada će drastično uvećati mrežu svojih izložbeno-prodajnih salona u ovom delu sveta. Prvo će stupiti na tržište Urugvaja, a potom će okušati sreću i u Kolumbiji i Ekvadoru. Šta će biti sa Opelom u Brazilu i Argentini još nije jasno, tačnije nije poznato kakva će biti strategija Stellantisa što se tiče germanske marke za ove države.

Opelovu gamu za južnoameričko tržište činiće nekolicina modela na čelu sa Corsom koja bi trebalo da bude uzdanica ovog proizvođača za pomenuti region. Pored navedenog hečbeka putem Južne Amerike krenuće i Crossland X, Grandland X, kao i Combo i Vivaro. Veruje se da će i nova generacija Mokke takođe biti ponuđena „latinosima“.

No, Stellantis nema nameru da Opel bude samo „inostrani brend“ u Južnoj Americi. Ta grupacija na ovom kontinentu poseduje čak pet fabrika i želja je da neki od modela nemačke marke budu montirani na lokalnom nivou. Predviđa se da će Nemci u Južnoj Americi proizvoditi nove iteracije Corse i Mokke.

Tako će duo iz B segmenta moći da računa na još veći broj prodatih jedinica na globalnom nivou. Corsa se već može pohvaliti odličnim uspehom, jer je Opel nedavno objavio da je isporučio 300.000 primeraka šeste iteracije popularnog hečbeka.

AutoRepublika 

(169)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments