1. Home
  2. Vesti
  3. McLaren predstavio Speedtail, novu perjanicu marke (galerija)
McLaren predstavio Speedtail, novu perjanicu marke (galerija)
3

McLaren predstavio Speedtail, novu perjanicu marke (galerija)

326
3
Podelite sa prijateljima:

McLaren tvrdi da je Speedtail duhovni naslednik legendarnog F1. 

Kako kažu predstavnici britanske marke, Speedtail predstavlja prekretnicu ne samo za McLaren, već za čitav segment. Britanci navode da je cena za Speedtail 1,97 miliona evra.

Kao pravi sledbenik puta koji je utro pre više od dve decenije fantastični F1, Speedtail krasi velika maksimalna brzina od čak 402 km/h. Nova perjanica sa Ostrva nameće se kao direktni rival za Bugattijevog Chirona, ali za razliku od njega ne oslanja se na sirovu moć konjskih snaga, već na vrhunsku aerodinamiku, koja je bila na čelu liste prioriteta pri dizajniranju ovog čudesnog automobila.

Paneli su mahom izrađeni od ugljeničnih-vlakana, a oblik od kojeg se pošlo prilikom dizajniranja je tzv. forma suze. Do koje mere su McLarenovi inženjeri podredili dizajn performansama najbolje govori oblik prednjih felni. Naime, one na sebi imaju malu rupu, koja služi za uvlačenje vazduha i dalje kanalisanje istog kroz specijalne tunele ispod vozila.

Speedtail se odrekao i tradicionalnih retrovizora, te sada umesto njih koristi male kamere. Ukoliko se uključi mod Velocity  ove kamere se mogu potpuno uvući unutar karoserije, dok će se sam automobil aktiviranjem pomenutog moda spustiti za dodatnih 35 milimetara.

McLaren odbija da saopšti (za sada) kakav je tačno pogonski sklop ovog fantastičnog modela. Elem, zna se da je u pitanju hibrid, a britanska marka navodi da je vozaču na raspolaganju 1.035 „konja“.  McLaren takođe tvrdi da će Speedtail iz mirovanja ubrzati do 299 km/h za samo 12,8 sekundi, što je za 2,7 sekundi bolji rezultat od onog koji je zabeležio P1.

Hiperautomobil iz britanske radionice je trosed. Vozačeva pozicija je u sredini, dok se suvozači nalaze blago nazad, sa leve i desne strane. U skladu sa tehnološkim trendovima, kabina je bogata raznim ekranima. Dva displeja rezervisana su za prenos sa kamera-retrovizora, dok su tri ekrana postavljena ispred vozača, od kojih centralni predstavlja digitalnu instrumentalnu tablu.

McLaren je naveo da će izraditi svega 106 primeraka ovog zaista remek-dela automobilske industrije. Svi primerci su naravno već rasprodati, a prve isporuke očekuju se u prvoj polovini 2020. godine.

Možda bi ovde bilo odgovarajuće citirati Tonija Cetinskog – blago onom ko te ima! 

 

(326)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dzoniz

Svemirski brod! I eksterijer i enterijer.

Mad Max

Auto je odvratan, i to svakim detaljem.
I bilo bi im bolje da promene dobavljača motora….

Penguin

Od 0 do 300 za 13 sek, ne, 25, ipak za 20, minuta, ne 5 sek, ok 300 kmh.

Powerd by Microsoft.