1. Home
  2. Vesti
  3. U Dubaiju vlasti konfiskuju automobil ako dugo stoji neopran na javnom parkingu
U Dubaiju vlasti konfiskuju automobil ako dugo stoji neopran na javnom parkingu
2

U Dubaiju vlasti konfiskuju automobil ako dugo stoji neopran na javnom parkingu

939
2
Podelite sa prijateljima:

Ovonedeljna bizarna vest stiže iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Vlasti u Dubaiju pokrenule su akciju „My Vehicle“ koja podrazumeva obaveštavanje vlasnika vozila koja su isuviše prljava da operu svoje automobile, u suprotnom bi oni mogli biti zaplenjeni. Takvi četvorotočkaši kako ističu predstavnici Dubaija narušavaju izgled samog grada i okoline, te ne taj način štete čitavoj zajednici.

Ovo se odnosi kako na prljave i zapuštene automobile, tako i na one koji su oštećeni. Ukoliko se takvo vozilo duži period nalazi na javnom parkingu vlasti će preduzeti tri koraka. Prvi je obaveštavanje vlasnika da sredi svog limenog ljubimca, odnosno popravi ili opere. Onaj u čijoj je svojini automobil biće kontaktiran putem telefona, ili će na samom vozilu biti zalepljeno obaveštenje.

Ako vlasnik ne postupi po naređenju, vlasti uklanjaju četvorotočkaš sa javnog parkinga i odvoze na poseban plac predviđen za takva vozila. Ovde on ostaje narednih šest meseci, a onaj u čijem je vlasništvu može ga povratiti plaćanjem odgovarajuće kazne. Ona je nominalno skromna za tamošnje uslove i iznosi 1.381 UAE dinar.

Po današnjem kursu to je nekih 320 evra. Međutim, tome treba pridodati troškove u vezi sa uklanjanjem vozila, potom ležarinu na placu, i druge takse koje nameću gradske vlasti, tako da je krajnji trošak ipak daleko veći za vlasnika.

Šta se desi ukoliko neko ne plati sve što treba da bi povratio vozilo? Pa, ukoliko se za šest meseci ne plati kazna, automobil se i zvanično oduzima, i zatim biva prodat na javnoj aukciji.

Gradske vlasti u Dubaiju rešene su da stanu na put brojnim problemima u vezi sa automobilima u toj oblasti. Počevši od divljanja na javnim putevima, preko napuštenih automobila, pa sve do prljavih i zapuštenih vozila.

AutoRepublika 

(939)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Interesantno rešenje …

Don

Čekam rezultate takvog pristupa, da vidimo uspješnost ideje.