1. Home
  2. Vesti
  3. Seat: Ove godine stiže restilizacija za Ibizu i Aronu
Seat: Ove godine stiže restilizacija za Ibizu i Aronu
0

Seat: Ove godine stiže restilizacija za Ibizu i Aronu

175
0
Podelite sa prijateljima:

Seat mora pripremiti ozbiljna poboljšanja za duo iz B segmenta kojeg su „progutali“ mlađi i daleko talentovaniji konkurenti, pre svega oni koji dolaze sa druge strane Pirinejskog planinskog lanca. 

Premijere restilizovane Ibize i Arone biće ujedno i najvažniji događaji za Seat ove godine. Nije tajna da je rukovodstvo proizvođača iz Barselone nezadovoljno komercijalnim uspehom pomenutih modela, te se može očekivati opširnije ažuriranje za ove automobile.

Još uvek nije poznato kada ćemo videti unapređenu Ibizu, ali su španski mediji nedavno javili da će Arona biti predstavljena tokom narednog meseca. Na osnovu ranije nastalih špijunskih fotografija, može se zaključiti da će Seat značajno podmladiti Aronu.

Ovaj SUV dobiće nešto drugačiju rešetku, izmenjenu prednju i zadnju svetlosnu grupu, nove odbojnike, a španski brend ponudiće i nove boje, kao i drukčiji izgled felni. U kabini bi trebalo da dođe do upotrebe kvalitetnijih materijala, kao i da se postavi veći ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema.

Kada je reč o paleti motora ponuda će se u suštini zasnivati na 1,0-litarskim TSI pogonskim jedinicima, s tim da će najsnažniji motor u gami ostati 1,5 TSI sa 150 ks. Govori se o mogućoj primeni sistema blagog hibrida, što izgleda potpuno logično, a veruje se i da će se sa restilizacijom Arona oprostiti od dizel agregata. Neko vreme su španski stručni portali najavljivali da će ovaj krosover dobiti TGI motor, ali trenutno o tome ne postoji nikakva zvanična potvrda.

Ostaje da se vidi kakve je promene zamislio Seat za osveženu Ibizu. Podsetimo, peta generacija ovog hečbeka je na sceni od 2017. godine i vreme je za restilizaciju s obzirom na to da je model na polovini životnog ciklusa. Očekuje se da i Ibiza ostane bez dizel motora u ponudi, jer je to trend koji je vrlo snažan u VW grupaciji, dok drugi proizvođači, pre svega Renault i članovi nekadašnjeg PSA nastavljaju da nude dizelaše u gradskim mališanima.

Izvesno je da će Ibiza zadržati benzinske agregate, ali je pitanje da li će biti dostupna i sa TGI motorom, kao što se veruje da će biti slučaj sa Aronom. Što se tiče vizuelnih promena, očekuje se da Ibiza preuzme stil koji se može videti kod većeg Leona.

AutoRepublika 

(175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments