1. Home
  2. Life
  3. Tehnologija & IT
  4. Predstavljene fotografije enterijera novog Mercedesa E Klase
Predstavljene fotografije enterijera novog Mercedesa E Klase

Predstavljene fotografije enterijera novog Mercedesa E Klase

9.09K
3
Podelite sa prijateljima:

Predstavljanje novog Mercedesa E Klase se očekuje uskoro. Trokraka zvezda nije potvrdila datum, ali je jedna od novina da je zakazan za proleće. Prototipovi su i dalje u opticaju, ali sa minimalnom kamuflažom koja skriva glavne karakteristike novog, modernijeg i prepoznatljivijeg imidža.

Ako će eksterijer biti inovativan, unutrašnjost nove E-Klase je prava revolucija, kao što smo videli na špijunskim fotografijama i fotografijama koje su procurele. Novi enterijer praktično nema nikakve veze sa onim iz C i S Klase osim digitalnog ekrana za instrument tablu od 10,25 inča postavljenog iza volana. Ostalo je potpuno novo, i to je prva primena sistema „MBUX Hyperscreen“ u modelu koji nije deo električnog asortimana.

Nov Mercedes E Klase za 2023. godinu ima do tri ekrana, od centralne konzole do desnih vrata spojenih u jedan dužine više od metra. Daje osećaj ne samo tehnološkog i sofisticiranijeg okruženja, već i luksuznije atmosfere, naglašavajući i novu lokaciju ventilacionih otvora koje se protežu duž gornje ivice kontrolne table i prate zakrivljenost ekrana do kraja na kraju.

Aktiviranje integrisanih otvora za vazduh je potpuno elektronsko i podesivo iz modula za kontrolu klime, bez ručne intervencije. Veliki ekran, pored panela na vratima, unapređen je ambijentalnim osvetljenjem sa više od uobičajene 64 boje i animacijama u zavisnosti od izabranih režima vožnje. Tehnološko srce ovog novog sistema „MBUX Hyperscreen“ je sofisticirani mozak sa genima novog operativnog sistema „MB.OS“ koji će opremiti automobil i konekcijom 5G.

Novi Mercedes E-Klase će imati međuosovinsko rastojanje od približno 2,96 metara, čime raste zajedno sa širinom i dužinom, tako da će imati aktivno upravljanje na zadnjoj osovini kako bi se olakšalo manevrisanje.

Asortiman benzinaca raspolaže motorima sa do 360 konjskih snaga ne računajući sportske verzije AMG-a dok dizelaši imaju do 330 KS; biće to redni motori sa četiri i šest cilindara sa sistemom MHEV 48V i povezani sa 9-brzinskim automatskim menjačem. U ponudu će biti uključeni i pogon na sva četiri točka 4MATIC i do tri vozila sa sistemom PHEV sa više od 120 kilometara autonomije u električnom režimu.

AutoRepublika

(9085)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Tradicija

Cenim napredak tehnologije i uživam u njemu,al ovoliki ekrani ovo je karastrofa u redu centralni ekran i to je to ispred vozača analogni instrumenti.Evo pitam vas bar ove što voze automobile sa ovim ambientalnim svetlom(ja nisam nikada) zar to noću u vožnji ne smeta?Lično moje mišljenje ovo je samo preterivanje i nabijanje konačne cene automobila.

Realno

Ružan do besvesti,dokle vise sa tih ekrana će da idu Još malo ceo bioskop ima da smeste u auto

Old school

Kičerica…..
Nekada je Mercedes bio auto sa dušom,sad sra.. u boji…