1. Home
  2. Vesti
  3. Javno tužilaštvo u pretresu kancelarija kompanije Hyundai
Javno tužilaštvo u pretresu kancelarija kompanije Hyundai
0

Javno tužilaštvo u pretresu kancelarija kompanije Hyundai

240
0
Podelite sa prijateljima:

Predstavnici južnokorejskog javnog tužilaštva su ranije danas izvršili pretres kancelarija odleljenja za kontrolu kvaliteta kompanije Hyundai Motor Co, smeštene u južnom delu Seula, kao jednog segmenta pokrenute istrage u vezi sa načinom na koji je ovaj, ali i povezani proizvođač automobila Kia Motors Corp, sprovodio proces povlačenja vozila zbog genetske greške u motoru.

Južnokorejsko društvo za zaštitu proizvođača YMCA je tokom 2017. godine, podnelo krivičnu prijavu tužilaštvu zbog navodnog odlaganja sproveđenja korektivne intervencije od strane pomenutih proizvođača, koja je bila neophodna na ogromnom broju vozila tih marki, prodatih u matičnoj državi, kao i Sjedinjenim Američkim Državama. Hyundai i Kia su odbacili optužbe.

Hyundai i Kia koriste usluge istog odeljenja za kontrolu kvaliteta, a povodom ove situacije, baš kao i kancelarija javnog tužilaštva, nisu imali nikakav komentar u trenutku pisanja ove vesti.

Pomenuti proizvođači se nalaze na udaru još jedne istrage po istom osnovu. Radi se o američkim pravosudnim organima, koji istražuju sprovedene radnje povodom opoziva blizu 1,7 miliona vozila, pogođenih istim problemom.

AutoRepublika

(240)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments