1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Volkswagen Advanced SUV namenjen samo Kini, ipak i u Evropi?
Novi Volkswagen Advanced SUV namenjen samo Kini, ipak i u Evropi?
0

Novi Volkswagen Advanced SUV namenjen samo Kini, ipak i u Evropi?

326
0
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen razmišlja o tome da novi SUV kupe ponudi evropskom kupcu iako je prema aktuelnim zamislima kompanije trebao da bude u ponudi samo na tržištu Kine. Ovo proizilazi iz izjava koje medijima daje šef razvoja VW grupe. 

VW Advanced SUV kupe je predstavljen pre nekoliko dana, paralelno sa premijerom treće generacije Touarega, čiju ste javnu premijeru mogli da pratite na stranicama AutoRepublike. Pored toga, predstavili smo vam i 10 činjenica koje ovaj model čine najnaprednijim VW ikada. Po prvi put u svojoj istoriji, VW je upotrebio odrednicu kupe uz SUV model. Jedan od faktora koji svakako ide u prilog mogućnosti pojave ovog krosovera na Starom kontinentu je i dizajn koji je sve popularniji u našem regionu. 

“Prema onome kakvi su današnji planovi, ovaj SUV je namenjen ekskluzivno za Kinu. Međutim, potpuno se slažem da je reč o izvanrednom modelu. Saglasno tome, ponovo procenjujemo da li bi bilo mudro ponuditi ga i na ostalim tržištima” rekao je šef odeljenja tehničkog razvoja u VW, dr Frank Velš. “Zaista, i u dizajnerskom, ali i u tehnološkom smislu, reč je o izvanrednom automobilu.” 

Za VW, Kina je najveće tržište. Proizvođač je prethodne godine, prodao preko tri miliona vozila u Kini. Kako bi profitirali na talasu snažne tražnje za ovom markom i SUV modelima, kompanija planira da utrostruči ponudu krosovera. Tako će umesto dosadašnja tri modela, do 2020. godine, predstaviti ukupno deset krosovera. Na taj način, globalna SUV gama nemačkog giganta će porasti na ukupno 19 modela, do kraja decenije. 

VW Advanced SUV će se proizvoditi u partnerstvu sa kineskim partnerom, odnosno u pogonima FAW-Volkswagen, lociranim u Kini.

(326)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments