1. Home
  2. Vesti
  3. Audi: Neće biti RS modela sa pogonom na zadnje točkove
Audi: Neće biti RS modela sa pogonom na zadnje točkove
0

Audi: Neće biti RS modela sa pogonom na zadnje točkove

293
0
Podelite sa prijateljima:

Dolazak nove varijanta modela R8 sa pogonom na zadnjoj osovini opravdano je postavio pitanje, da li će nemačka marka ponuditi i druge modele visokih performansi sa ovakvom opcijom? 

Ako je suditi po poslednjim izjavama rukovodilaca Audija, takav razvoj situacije je nerealan. Šef  odeljenja Audi Sport za marketing i prodaju, Rolf Mičl, potvrdio je da se ne razmišlja u tom smeru. „Quattro pogon omogućava sigurnu, agilnu i kompetitivnu vožnju. To je deo našeg DNK, a pogon na zadnje točkove upotrebili smo u R8, ali to je drugačija priča“, kazao je Mičl.

Podsetimo, Audije je 2016. godine promenio naziv ovog odeljenja sa Audi Quattro, na Audi Sport, jer je pređašnji ibio isuviše velika asocijacija na čuveni pogon na obe osovine ove kompanije. Kako javljaju stručni mediji iz Nemačke i Britanije, ova marka je pod pritiskom da ponudi i neke modele sa zadnjim pogonom, jer bi na taj način takva vozila emitovala manje štetnih gasova.

Mičl ipak odbacuje ovakve navode. „Nisam čuo da se govori o tome u kompaniji. Čak i sa elektrifikacijom, ostaćemo verni pogonu na obe osovine“, naveo je rukovodilac Audija.

Rolf Mičl govorio je i o budućnosti modela R8, koja je već neko vreme predmet spekulacija u medijima. Jedan deo stručnih novinara ubeđen je da je R8 odbrojao svoje dane, drugi navode da će sledeća generacija stići u EV obliku, dok treći ističu da je elektrifikacija rešenje za buduću iteraciju.

„Audi Sport je posvećen modelu R8, jer je to automobil koji je zaista oblikovao naš brend. Ali, mora se uklopiti u buduće planove, i odluka povodom toga je kompleksna“, rekao je Mičl.

Ipak, prvi čovek Audi Sporta – Oliver Hofman, nedavno je potvrdio da će biti naslednika za model R8, s tim da su trenutno u igri dve opcije – hibridni model ili čisti EV. Stručni mediji iz Nemačke veruju da će potonja opcija prevagnuti, te da će električni R8 biti drugi baterijski model Audi Sport odeljenja, i da će imati debi nakon E-trona GT RS koji će stići u narednih godinu dana.

AutoRepublika 

(293)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments