1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota zabranjuje vlasnicima Tundre u Australiji da javno iznose utiske o vozilu
Toyota zabranjuje vlasnicima Tundre u Australiji da javno iznose utiske o vozilu
5

Toyota zabranjuje vlasnicima Tundre u Australiji da javno iznose utiske o vozilu

4.22K
5
Podelite sa prijateljima:

Malo je reći da se automobilsko tržište u Australiji baš izmenilo tokom prethodnih godina. Na listi bestselera smo navikli da viđamo modele kao što su Holden Commodore i Ford Falcon, ali danas uglavnom dominiraju vozila u klasi pikap kamioneta. Lidersko mesto je pripalo modelu Toyota HiLux sa 64.391 isporučenim primerkom, a pratio ga je Ford Ranger sa 47.479 zadovoljnih mušterija.

Na listi osam naprodavanijih modela ćemo videti još nekoliko pikap kamioneta kao što su Mitsubishi Triton i Isuzu D-Max.

Toyota sada želi da proširi ponudu u državi kengura i to modelom po imenu Tundra. Ovaj veliki kamionet se prodaje na američkom tržištu još od 2000. godine i do sada je prošao kroz tri generacije. Nije uspešan kao Ford, Chevrolet ili Ram, ali ipak ima svoju grupu vernih kupaca kojima je pouzdanost bitnija karakteristika nego radne sposobnosti takvih vozila.

Japanski proizvođač vozila je nedavno poslao 300 jedinica Tundre u Australiju i preradio ih tako da budu s volanom s desne strane automobila. Sva vozila su brzo rasprodata preko lizinga, a posle korišćenja na određeni broj godina će biti vraćeni Toyoti na analizu.

Ali da bi mogli da potroše svoj novac na Tundru, vlasnici su morali da potpišu nekoliko ugovora, od čega jedan kaže da svaki put kada kamionet ima i najmanji problem, moraju u najkraćem roku da posete samo zvanični servis. Toyotini mehaničari takođe imaju pravo da pregledaju vozilo kada im padne na pamet i na taj način prikupe informacije kako ga unaprediti.

Ali jedan drugi ugovor je posebno zapao za oko medijima, a odnosi se na to da je vlasnicima strogo zabranjeno da pričaju o Tundri na društvenim mrežama. To znači da ne smeju da iznose svoje mišljenje, (ne)zadovoljstvo ili otkriju detalje koliko ih mesečni lizing košta. Takođe im je zabranjeno da pozajme svoj kamionet bilo kome, a posebno automobilskim medijima, amaterskim i profesionalnim novinarima i takozvanim „influenserima“.

Tundra je inače dostupna u tri mehaničke konfiguracije sa motorima radne zapremine 3,4 litre. Svi su turbobenzinci, a snaga „standardnih“ verzija se kreće od 348 do 389 „konja“, dok se hibrid može pohvaliti sa 437 „grla“. Amerikanci mogu da kupe Tundru sa po dve veličine kabine i sanduka, zatim sedam paketa oprema, pogonom na zadnje i na sva četiri točka i desetostepenim automatskim menjačem. Na ovom tržištu će konkurisati istim modelima kao i „preko bare“. Tamo se već prodaju Chevrolet Silverado i Ram 1500, dok bi Ford F-150 trebalo da stigne na proleće.

Pa neka je Japancima sa srećom. Nisu mogli da nadmaše Jenkije u ovoj klasi u SAD, ali će možda biti uspešniji u Australiji.

AutoRepublika

(4222)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Da sam u Australiji, kupio bih Tundru i u inat sve objavio sta sam sa njom doziveo! 🙂

BB

A šta sko sami kupe u Americi ili Japanu (ako se tamo prodaje) i uvezu u „zemlju slobode“ (zna Novak najbolje), mogu li onda da pozovu nekog MRN Kengurskog da isksže svoje mišljenje? 😜

Branko

Zapravo, kupio bi sebi jednu, a jednu MRN… MRN je advokat, zar ne? E da, a Toyoti bi kupio kuću sa bazenom…😂😂😂 Te aute Toyota daje skoro džabe, ali ugovori o korištenju su…🙄

MRN

Sunce ti, kao da im daju na privremeno korišćenje „Stealth“ tehnologiju 😊

Renault Terminator🇷🇺Z

Počela i Toyota da jede gohna kao i Ferrari.