1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Maverick skoro pa otkriven
Ford Maverick skoro pa otkriven
1

Ford Maverick skoro pa otkriven

227
1
Podelite sa prijateljima:

Ford Maverick se smatra jednom od najvećih premijera, zakazane za 2021. godinu na američkom tržištu  i proizvodnja je nedavno započela u Meksiku, ali javnost još uvek čeka da vidi kompletan model. Tokom prethodnih meseci su na internet procurele razne špijunske fotografije, i još uvek nemamo čistu sliku, ali čini nam se da ni sam Ford više nema volje da ga skriva pošto se jedna verzija pojavila u gradu Dirbornu (američka savezna država Mičigen) gotovo bez maske.

Ono šta vidite u priloženim fotografijama je nešto najbliže šta nam daje generalnu ideju o stilu noviteta, i to pre nego što vidimo zvanične fotografije.


Maverick je izuzetno bitan za Ford iz nekoliko razloga. Pre svega, američki gigant više ne proizvodi putničke automobile na domaćem tržištu sa izuzetnom Mustanga, pa je sada pun teret na krosoverima, terencima i kamionetima, kao i pritisak da pokažu svoju moć. Mnogi „Jenkiji“ se žale da su pikapi postali previše skupi, uključujući i Fordove modele Ranger i F Serija, pa će prustupačni Maverick ponovo oživeti kategoriju za koju je činila da je odavno izumrla.

Ono šta će ga razlikovati od svakog drugog kamioneta na ulici jeste njegova samonoseća karoserija koju će da deli sa modelima Escape/Kuga i Bronco Sport.

Ovi krosoveri zapravo koriste modifikvanu platformu heča Focusa, pa se mnogi pitaju kako će tako nešto da funkcioniše u realnosti. Ali Ford nam je ranije rekao da će njegov velikan moći bezbedno da povuče oko dve tone, što ga čini idealnim za sitne poslove. Maverick će takođe biti jedinistven po standardnom pogonu na prednje točkove uz opcioni pogon na sva četiri točka.

Mediji smatraju da će mehanička ponuda biti identična onoj sa modela na kojima je zasnovan. To znači da će startovati sa 1,5-litarskim turbobenzincem sa tri cilindra koji razvija 184 konjskih snaga uz opcioni 2,0-litarski takođe turbobenzinac s 245 „grla“. Previše je optimistično očekivati manuelni menjač za američko tržište, pa će tako Maverick verovatno biti dostupan samo sa osmostepenim automatikom.


Pošto Ford više i ne pokušava da sakrije novi kamionet, šanse su velike da ćemo uskoro videti i zvanične fotografije. Amerikance najviše raduje najavljena početna cena od ispod 20 hiljada dolara, što će ga učiniti najjeftinijim Fordom u ponudi, ali Maverick neće biti bez konkurencije. Naime, Hyundai je već najavio svog rivala u vidu modela Santa Cruz, koji će debitovati do kraja godine.

AutoRepublika

(227)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Kao Nissan Navara, ali, samonoseca karoserija, na platformi Focusa?

Izmenjeno 3 godine pre od strane moron