1. Home
  2. Vesti
  3. Mlevenim mesom protiv elektromobila
Mlevenim mesom protiv elektromobila
8

Mlevenim mesom protiv elektromobila

1.49K
8
Podelite sa prijateljima:

Paralelno s jačanjem infrastrukture koja je u službi elektromobilnosti, beleži se i sve veći broj slučajeva vandalizma usmerenog najpre protiv punjača. Nedavni slučaj je zabeležen u Minhenu, i kao takav je privukao našu pažnju, pre svega zbog kreativnosti primitvaca koji su poput kupusovog lista, mlevenim mesom napunili konektor za dopunu električnom energijom.

Gradske vlasti prestonice Bavarske su, usled oštećenja električnog priključk bili prinuđeni da ga zamene, kako su preneli lokalni mediji, ali policijske snage nisu uspele da identifikuju vandale.

Sofisticiranost načina na koji su nepoznati počinioci oštetili tuđu imovinu, govori o tome da nisu u pitanju puke siledžije, već zadrti protivnici električnih automobila kao takvih.

Zvaničnici Minhenma se žale na sve veći broj slučajeva vandalizma usmerenog prema stanicama za dopunu. Međutim, srećom u apsolutnom broj takvih slučajeva nije previše u prestonici Bavarske, pa je do sada u ovom delu Nemačke to treći po redu slučaj, dok ih je na nivou savezne germanske države ukupno 17 u proseku, mada nismo uspeli da pronađemo podatak da li se radi o godišnjem proseku, ili do sada zabeleženom broju slučajeva, uprkos svom našem trudu..

Međutim, zeleni entuzijasti su definitivno suočeni s agresijom, kako u Evropi, tako i u Americi, kako nam je pisao Zoran Tomasović iz Milvokija. Najčešće se događa da budu blokirana mesta uz punjače namenjene Teslinim baterijskim četvorotočkašima, dok ima i puno slučajeva u kojima „džudže“ istrgnu elemente za prečišćavanje izduvnih gasova sa svojih golemih pikap kamioneta i oblaku dima ostavljaju vozače alternativno pogonjenih automobila. Takvima vlasti, na osnovu zakona, često oduzmu nelegalno prepravljen pikap.

AutoRepublika

(1488)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Sasa

Samo neko bolestan moze da bude protiv elektricnog auta. Zagadjenje je zanemarljivo realno

Dragan

Samo dizel nikad elektricno vozilo

Izmenjeno 2 godine pre od strane Dragan
Renault Terminator

Ma udri rozbratnom po trofaznom🤣…

BB

Ma neko htio da napravi kebab 🤣😂

Balkanboj

Kakav seljak, pa to se pur penom radi, a ne ovako.

Neiskustvo, šta ćeš.

Don

Švabe ! No, pohvale za diverziju sproću dilda, ko pravi skojevci 🙂 samo naprijed.

Mad Max

Ja se naježim od pomisli koliko se ulica mora raskopati i koliko se slobodnog prostora mora zauzeti i naružiti dok se instaliraju ovi punjači. Realno bi svako drugo parking mesto moralo imati punjač (dva vozila na jedan punjač) To je strašno, a opet autonomija PRC test 🙂 Zamislite samo koliko će neoprezne i radoznale dece straati od strujnih udara iz ovih punjača. I to sve pd uslovom da postoji dovoljno el energje da napoje vozila. A kad se u Evropi ukinu termoelektrane na ugalj i nuklearke, po će biti perpetumobile 3 vrste. Žene će kuvati ručak na špiritus lampe a… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Mad Max
Zoca

Danas sam na Tregu menjao bateriju,vadio sam samo sediste ,Drugi put radim pa sam bio brz.Kako ce tek na ovim strujasima to biti“veselo“?