1. Home
  2. Vesti
  3. Monstruozni crni Mercedes Arocs isporučen u Englesku
Monstruozni crni Mercedes Arocs isporučen u Englesku
7

Monstruozni crni Mercedes Arocs isporučen u Englesku

13.33K
7
Podelite sa prijateljima:

Nadgradnja kamiona standardnih verzija je omiljeni hobi brojnih logističkih kompanija širom sveta, pa ni Britanci nisu nikakvi izuzeci, iako i dalje važi ona šala prema kojoj su oni izolovani na Ostrvu „ne bez razloga“. Dakle, od nedavno se na parkingu engleske kompanije H&C Haulage nalazi kiper u vidu ekskluzivnog i preuređenog primerka iz linije Mercedes Arocs.

Pomislite samo kako biste se osećali da na drumu sretnete ovakvo čudovište, ili još i gore, da u retrovizoru ugledate farove konkretnog Arocsa, pa još s onim crvenim rešetkama ispred njih… Ruke po automatizmu motaju volan u desnu stranu, kako bismo mu oslobodili prolaz. Pardon, u levu stranu, pošto pričamo o Englezima!

Sliku monstruma kompletiraju finiši sekcija na rešetki hladnjaka koji su ofarbani u crvenu boju, dok je u pojedinim pravougaonim segmentima instalirana i LED rasveta. S osvetljenjem tog tipa se srećemo i kod „fenjera“ montiranih na vrhu putničke kabine.

Jednovremeno, pomenuta putnička kabina, baš kao i celokupna karoserija su crne boje. Isto važi čak i za točkove, pa i sam okvir, kako bi „strašan“ utisak bio kompletiran. Na bokovima kokpita su postavljene slike majmuna, dok je i sam kamion dobio ime Muck Monkey Truck, što bi se možda moglo prevesti u slobodnijem formatu kao „Nečastivi kamion – majmun“.

U kabini su montirana sedišta obložena (pogađate) crnom kožom s crvenim šavom, a tu je i frižider, baš kao i prikladna mala rerna.

U tehničkom smislu, super-Arocs se nije promenio. I ovaj primerak pogoni 476 konjskih snaga moćni šestocilindarski motor zapremine 12,8 litara. Dakle, zapremina jednog cilindra ovde značajno premašuje zapreminu bilo kog celog motora iz gama Peugeota, Opela, Citroena, DS-a, i verovatno mnogih drugih automobilskih marki. Kao što to obično i biva s ovako doteranim kamionima, ni ovaj neće uživati nikakvu poštedu već će na jugoistoku Engleske raditi, barabar s običnim primercima Arocsa.

AutoRepublika

(13329)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Monstruozni su Kenvorti sa Katerpilarovim motorima i preko 700 ks.Ovo je običan Mercedes kiper sa duplim pogonom pozadi i duplim volanom(osovinom) naprijed.Uobičajen kamion kod izgradnje autoputeva, mostova,tunela,… samo malo našminkan.

Renault Terminator

Najjjaci serijski kamioni na svijetu je Scania sa 770 konja pa Volvo FH16 sa 750 konja.
A Kenworth W900 mislim da nema vise od 630 konja,pitanje dal ima i toliko.Ja sam imao prilike da radim sa Kenworthom,koja je tacna oznaka ne znam,ali znam da je imao 600 konja i da je tada to bio najjaci Kenworth.

Neksi

Postoji i scania r800, r900, r950…

Renault Terminator

Serijska ne.Budzevine koje kakve da,ali to ne racunam.Imas sigurno i Kenworthe koje kakve budzevine sa ko zna koliko konja koji nemaju veze sa fabrikom.Fabricki,serijski,da odes sad u salon i da kupis nema jace Scanie od 770 konja.

Laki

Ta moćna Scania „grmi“ uzbrdo ponekad u sitne sate usporim da se divim toj „muzici „pa se pitam jeli kod svake V8 tako ili trimuju auspuh?

Interceptor

Nista posebno ! Kenworth je mašina sa izgledom i stari mack !

Serbin

To može da se registruje samo u Banana državama,iako je nov kod nas na tehničkom pregledu bas zbog tih „Ukrasa“ zbog kojih je specifičan nebi prošao pregled AMS-a ,nebi dobio uverenje od ABS-a i samim tim nebi mogao biti registrovan u najnaprednijoj zemlji na teritoriji evrope- Serbistanu.
Sto bi naši rekli“Dzaba su ga krecili“