1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije Honde Civic Mk11
Prve fotografije Honde Civic Mk11
10

Prve fotografije Honde Civic Mk11

1.81K
10
Podelite sa prijateljima:

Honda Civic spada među pet najprodavanijih automobila širom sveta, pa je samim tim interesovanje za svaku novu generaciju ovog modela izuzetno veliko. Japanski gigant je krajem prošle godine predstavio jedanaestu generaciju u konceptnoj formi, i o njemu smo detaljno pisali. Tada smo zaključili da automobil definitivno izgleda moderno i da će verovatno nastaviti sa dominacijom, ali da preterano mnogo liči na Volkswagenovu dizajnersku školu i to pre svega na model Jetta.

Nije nam poznato kada je Honda planirala da debituje i sa serijskom verzijom, ali u tome su ih „pretekle“ kineske vlasti. Pa kako se to desilo?

Razlog leži u tome da svaki novitet u Kini mora da bude odobren od strane vladine organizacije za industriju i tehnologijom, što ste dosta često i mogli da vidite na našem sajtu, zahvaljujući objavama i najavama noviteta. Svaki novajlija koji nastupa na tom tržištu, na taj način biva sertifikovan, homologovan za serijsku proizvodnju.

Takva organizacija obavezno uslika novitet, a na svom zvaničnom sajtu često postavi fotografije čak i kada četvorotočkaš još uvek nije ni debitovao, niti je spreman za masovnu proizvodnju. To se desilo i u ovom slučaju pa je ispred nas Civic u limuzinskom izdanju, dok ćemo na heč morati da sačekamo nešto duže.

Potrebno je reći da Hondin model za kinesko tržište nije kompletno identičan onom namenjenom ostatku sveta, ali nam daje generalnu ideju šta možemo da očekujemo. Možda najveća dizajnerska izmena u poređenju sa konceptom je nešto niže postavljena zadnja svetlosna grupa, pa Civic sada možda više liči na jednu od prethodnih generacija Hyundaija Sonate umesto Jette.

Ovaj konkretni model dolazi i sa 20-inčnim felnama i LED osvetlenjem što nam govori da je reč o jednom od bolje opremljenih sportskih verzija.

O ostatku palete Civica možemo samo da nagađamo. Njegovo najveće tržište je američko, a na njemu se mogu očekivati bazni model sa 2,0-litarski benzincem i 158 konjskih snaga kao i par 1,5-litarskih turbobenzinaca (182 ks u modelu Sport i 208 ks u performantnom Si).

Ponuda će kasnije biti proširena i hot hečom Type R, ali ćemo na njega morati da sačekamo dodatnih nekoliko godina. Ostatak sveta je mogao da bira između nekoliko dodatnih verzija, kao što su 1,0-litarski turbobenzinac i 1,6-litarski turbodizel.


Honda nam je ranije obećala da će nova generacija Civica debitovati u prvom tromesečju ove godine, što znači da ga možemo očekivati do kraja meseca. Kinezi su nam donekle olakšali posao, ali većinu odgovora na pitanja smo već znali i neposredno nakon spoznaje koncepta.

AutoRepublika

(1813)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

Honda bi trebala zaposliti dizajnera a ne ovog iz Dacie.

Slavko

Retko (meni licno) gotivan enterijer, pogotovo u poredjenju sa onim sto smo vidjali sa ovom digitalizacijom. Exterijer…mozda mi se svidi na neki drugi pogled, na prvi nisam nesto odusevljen.

Rikošet

Honda e je postavila odlične temelje za enterijer, što se vidi i ovdje. Čisto, jednostavno, funkcionalno, a opet interesantno…

Okolo. Pa ovako na prvu mnogo tužno…

moron

Uh, ova zadnja svetlosna grupa mi je ogavna koliko i na novoj oktaviji u LB izdanju … Sve ostalo mi je ok.

Stari Dejan

Mene više zanima motorizacija za ovo, da vidimo šta je Honda sad smislila…

J4ZZ3R

Ja sumnjam na Zvezdana ili na Djordja Pesica 🙂 . Neko od njih dvojice je LICNO snimio ovo u kineskoj homologacionoj agenciji. 🙂

Talijan

Licno, honda mi je omiljeni brend iz vise razloga. Godinama pratim razvoj i evoluciju svih njenih modela i koliko su ranije bili inovativni po dizajnu i svemu ostalom, ovaj model je sve samo ne to (mislim na dizajn). Nadam se da cu kad ga budem video uzivo da promenim misljenje. Ipak je mazda dizajnom presla i Hondu i Tojotu. Sto se mene licno tice za dizajn br. 1 – Mercedes , zatim svi „italijani“ naravno (posebno Alfa Romeo Gulia).

Izmenjeno 3 godine pre od strane Talijan
Bungi

Honda mora pod hitno da proglasi svog glavnog dizajnera „Personom non grata“ i što prije nogira iz firme,Ako ne znaš da crtaš auta, ne hvataj se pera, plati lijepo Pininfarinu i gotov posao.Greota je da kvalitetna hondina mehanika oblači ovako ružno odijelo.Uz to i hondini kupci neće još dugo vremena imati razumijevanja za „fiks ideje“ hondinog glavnog dizajnera.Strpljnje je pri kraju.

don

tako je, no ionako ce za dvije godine temeljni redizajn.

HondaMan

11 puta je ružniji od mog Civic-a generacije 10, bio je u top 5 najprodavanijih automobila a sad će dobro biti ako bude u top 15.