1. Home
  2. Sport
  3. Moto GP
  4. Žoan Zarko i Avintia Ducati zajedničkim snagama u 2020.
Žoan Zarko i Avintia Ducati zajedničkim snagama u 2020.
0

Žoan Zarko i Avintia Ducati zajedničkim snagama u 2020.

244
0
Podelite sa prijateljima:

Žoan Zarko „zvanično“ najavio da će biti član Avintia Ducati tima za narednu MotoGP sezonu.

Budućnost Francuza u kraljevskoj klasi je konačno rešena. On je najnovije vesti objavio na Instagramu, dodavši da mu se članak dobro oporavlja nakon što ga je pokupio motocikl Ikera Lekuone u Valensiji.

Kao što je poznato, Zarko je bio kandidat za popunjavanje upražnjenog mesta  odlaskom Horhea Lorenca, međutim, umesto njega za Repsol Hondu će voziti brat aktuelnog šampiona, Aleks Markez. Zarku će ovo biti četvrta različita mašina u nešto više od godinu dana. Po nama, bilo bi bolje da je Francuz dobio mesto u Hondi, jer ako ništa drugo,  sigurno bi bio mnogo oštriji protivnik starijem Markezu.

Ipak, on će voziti za Avintiju, nakon što je prošle sezone imao velikih muka da se prilagodi fabričkom KTM-u, i to posle šest podijuma na Tech3 Yamahi.

Očigledno je da je odlazak Zarka u Avintiju Ducati politička odluka, kojoj su pripomogli Karmelo Espeleta iz Dorne i francuski GP promoter, Klod Miši, jer mu se ovako na neki način kompenzovao gubitak sedišta u Repsol Hondi.

Inicijalno, „broj 5“ je odbio ovu jedinu realnu opciju, smatrajući da će se s Avintijom nastaviti priča započeta u KTM-u, te je izjavio da bi se pre vratio u Moto2, u Marc VDS, u kojem je vozio Aleks Markez.

Ipak, u daljim razgovorima između Zarka i Ducatija, tim je ubedio dvostrukog Moto2 šampiona u vezi s kvalitetom mašinerije i osoblja, jer će Avintia biti u bliskijim vezama s matičnim Ducatijem naredne godine.

Kada je Karel Abraham objavio da izlazi iz MotoGP-a, ukazala se šansa za Zarkov ulazak u ekipu.

Zarku želimo mnogo sreće i nadamo se da će ostvariti dobre rezultate, jer to zaslužuje s obzirom na svoje vozačke kvalitete.

AutoRepublika

(244)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments