1. Home
  2. Vesti
  3. Još pojedinosti u vezi nove Volge
Još pojedinosti u vezi nove Volge
12

Još pojedinosti u vezi nove Volge

26.97K
12
Podelite sa prijateljima:

Volga danas je deo ruske automobilske istorije: još 2009. poslednji primerak tada aktuelnog modela GAZ-31105 sišao je sa montažne trake Gorkovskog automobilskog zavoda; a 2010. godine završena je karijera Volge Cyber, koja je bila klon Chryslera Sebring. Kasnije se proizvođač više puta vraćao projektu razvoja nove Volge, ali kompanija nikada nije stigla da ga implementira. Inače, jednu od opcija za potencijalni izgled takvog ruskog noviteta predložio je pre nekoliko godina dizajner sa sajta Kolesa.ru.

Sada Grupa GAZ ozbiljno planira da počne da proizvodi automobile koji će dobiti ime Volga. Prema planu, novi proizvod bi trebalo da uđe na montažnu traku Gorkovskog automobilskog zavoda 2024. godine. Očekuje se da će, kao i u slučaju oživljenog Moskviča, ovaj model biti rezultat kloniranja nekog kineskog automobila. Ministar industrije i trgovine Ruske Federacije Denis Manturov ranije je rekao da će se Volge vratiti na rusko tržište.

Još uvek nije saopšteno koja će kompanija postati tehnološki partner u implementaciji novog projekta Volga. Istovremeno, šef Ministarstva industrije i trgovine Ruske Federacije, kojeg citira TASS, primetio je da su sada svi sporazumi u završnoj fazi razgovora. On je dodao da pripremni radovi traju od maja prošle godine, pa bi proizvodnja nove Volge trebalo da počne sredinom 2024. godine.

Denis Manturov je takođe malo govorio o tome kakav će biti dizajn oživljene Volge. Prema njegovim rečima, automobil će imati „apsolutno moderan izgled“, a ministar je istakao da će rešetka hladnjaka novog proizvoda dizajnom biti slična „legendarnoj Volgi“. Takođe je napomenuo da će budući automobil imati prepoznatljiv znak jelena.

Poznato je da će proizvodnja automobila Volga biti uspostavljena u pogonima fabrike koja se nalazi u Nižnjem Novgorodu. Dok se ne imenuje tehnološki partner, može se samo nagađati koji model će postati osnova budućeg novog proizvoda ruskog brenda. Najverovatnije će to biti neka vrsta modernog kineskog modela koji pripada segmentu poslovne klase.

Podsetimo, sadašnji „preporođeni“ Moskovljani su i „Kinezi“, čije su znakovi zamenjeni. Dakle, trenutni krosover Moskvich 3 je zasnovan na SUV-u JAC JS4, a liftbek Moskvich 6 je zasnovan na Seholu Yao (ovo je jedna od varijanti JAC J7). Proizvodnja oba modela uspostavljena je u prestoničkoj fabrici automobila, koja je ranije pripadala francuskoj grupaciji Renault.

Inače, ove godine paleta modela Moskviča je proširena još jednim novim proizvodom, koji će kao sufiks dobiti „peticu“. Prvi zvanični tizer ovog automobila objavljen je prošlog meseca; poznato je da će biti zasnovan na SUV-u Sehol X6 (model je zasnovan na JAC Refine S5), predstavljenom na domaćem tržištu 2022. godine.

AutoRepublika

(26974)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

12 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Ja bih lično preuzeo platformu Aurisa, skratio ga na nekih 5,9 metara, v8 biturbo motor skratio na v4 biturbo i uveo malo manje kockast dizajn.Unutrašnjost sa malo manje luksuza, negdje na nivou BMW 5.Puko rebrendiranje kineskih limuzina nije pravi put, Volga ipak mora biti ruska.

BB

5.9 ili 4.9 m?

Bungi

😅😂🤣4,9.Toliko sam požurio sa pisanjem da sam napravio očigledan previd.Hvala na pitanju.

Dusan

Mislio si predpostavljam na Aurusa? Auris je model toyote!

BB

Ja bih ove dizajnere sa kolesa.ru uključio u državne programe razvoja. Momci imaju talenta, koji bi trebao biti kanalisan i iskorišćen…

Isto bih uradio i sa Dejanom 😀

Matija

Dejana treba poslati u Rusiju! 🙂

BB

Ruska zima hladna, ali ruskinje vrele… Taman dobro za inspiraciju 😉

Matija

E, onda idem i ja! 🙂

BB

Trebaće mentora 😂

Matija

Auto u podnaslovu, delo kreatora KOLESA, izgleda izvanredno dobro! Sa ovakvim dizajnom, odgovarajucom tehnikom i cenom Volga bi imala velike sanse za medjunarodni uspeh!

Laki

👍👍

Zoca

Pa kod nas ni Lada ne moze da se kupi,o kakvoj Volgi pricati?