1. Home
  2. Prezentacije
  3. Ovo je 11. generacija Honde Civic
Ovo je 11. generacija Honde Civic
55

Ovo je 11. generacija Honde Civic

2.44K
55
Podelite sa prijateljima:

Iako je često u senci Toyote Corolle, barem po popularnosti i prodajnim uspesima, Honda Civic je sigurno velika ikona u svetu automobilske industrije. Prošle godine je isporučeno impresivnih 821.734 primeraka širom sveta, što ga čini četvrtim najprodavanijim četvorotočkašem, a možda još impresivnije od prodajnih rezultata je način na koji je Civic promenio percepciju ljudi, odnosno pogled javnosti u odnosu na japanske automobile.

Civic je originalno debitovao 1972. godine kao zamena za zaboravljeni model N360/600 u vreme kada se japanska automobilska industrija tek probijala na svetska tržišta i igraće veliku ulogu u kreriranju imidža pouzdanih vozila iz zemlje izlazećeg Sunca. I ne samo to, već je omogućio Hondi da uspešno proširi poslovanje i na vozila sa četiri točka, nakon dugogodišnje proizvodnje isključivo motocikala.


Ispred nas je sada nova 11. generacija, čiju je premijeru odgodila epidemija novog virusa korone, pa je na kraju prezentacija stigla „širom“ interneta. Konkretnije, autor ove priče je „morao“ da gleda grupu tinejdžera kako igraju neku onlajn igricu čekajući više od sat vremena da nam Honda prikaže dugo očekivani automobil jer su Japanci iz nekog razloga smatrali da je isti kanal idealan. Možda zato što smatraju da je takozvana „Generacija Alfa“ buduća mušterija ili iz nekog sličnog razloga.

Civic je sada ispred nas i odmah je potrebno spomenuti da je reč o konceptnoj verziji, mada eksperti ne očekuju da će se značajnije izmeniti kada javnost ugleda serijski model. Takođe moramo istaći da je ovde konkretno reč o modelu za američko tržište, dok ćemo verzije za ostatak sveta morati da sačekamo još neko vreme. Nažalost, „premijera“ je bila onakva kakvu smo i očekivali u 2020. godini tokom epidemije virusa korone, pa smo videli više pitanja nego odgovora zahvaljujući nekoliko fotografija i bez ikakvih zvaničnih informacija.

U svakom slučaju, Honda opet planira bogatu ponudu kompakta kojom će svakome pružiti priliku da izabere ponešto za sebe. „Jenkiji“ su navikli na limuzine, i iz nekog razloga uvek ih kupovali u većoj meri, bez da su cenili praktičnost heča. Ali naravno i heč ima svoje kupce, doduše limitirane, pa ćemo njegova premijera usledeti nešto kasnije. Dok većinu prodaje svakako čine pristupačne verzije, Honda nije zaboravila i na sportski duh i tokom 2021. godine ćemo da vidimo izdanja kao što su Si i Type R. Pa krenimo redom …

Tokom današnjeg dana javnosti je predstavljena limuzina i moram da priznam da mi je prvo na pamet pala Volkswagen Jetta. Ali ne iz svakog ugla, pa prednji deo donekle liči na stariju generaciju Hondinog modela Accord. Maske hladnjaka postaju sve veće i Civic nije izuzetak, pa možemo zaključiti da je prednji deo relativno sportski za klasu kojoj pripada i da će možda biti pomešan sa još kojim konkurentom sve dok ne vidimo ono slovo „H“.

Sličnost sa Jettom je izraženija u zadnjem delu, posebno po pitanju svetlosnih grupacija, a mediji posebno hvale mali spojler ugrađen u stil vrata prtljažnika. Zadnja svetla se takođe čine pomalo velikim za automobil dimenzija Civica dok je C stub identičan onom sa Accorda. Predstavljeni prototip je sijao zahvaljujući aplikaciji LED svetala, a kako automobilski proizvođači uglavnom izlažu bogato opremljene modele, nepoznato nam je da li će ta tehnologija biti deo standardne opreme i, eventualno u kojoj meri.

Novinari kažu da upravo takvo osvetljenje čini da vozilo izgleda veće nego što u stvari jeste, iako se dužina izmenila za svega 2,5 centimetra. Zanimljivo je i da spomenuta maska hladnjaka nije takva samo iz stilskih razloga, već ima i drugu svrhu. Honda kaže da je namerno ostavila takve otvore za bolji protok vazduha i veću aerodinamičnost, čime će najveće beneficije imati vozači pošto bi potrošnja trebalo da bude niža. Koncept je stigao i sa dve izduvne grane kao i na 19-inčnim felnama sa pneumaticima Michelin Pilot Super Sport.

Zatim stižemo i do enterijera gde je japanska logika očigledno „manje je više“. Honda je shvatila da je veličina monitora izuzetno bitna mlađim kupcima i da značajno zaostaje u toj kategoriji. Najveći monitor kod odlazećeg modela je 7,0-inčni, a primera radi Hyundai Elantra se može pohvaliti sa onim od čak 10,3 inča. Japanci su odlučili da potraže pomoć u svom većem minivanu Odyssey, pa je tako sada ta brojka zadovoljavajućih 9,0 inča. Preko njega vlasnik će biti u stanju da poveže svoj mobilni telefon na Android Auto i Apple CarPlay.

Jedna od glavnih kritika prethodnika je bio izuzetno nizak kvalitet materijala u enterijeru, posebno ako se uporedi sa nekim od lidera po tom pitanju u klasi, poput Mazde 3 i Volkswagena Golfa. Honda nema preterano mnogo razloga za brigu, pošto Golf 8 više neće biti dostupan „preko bare“ dok Mazda cilja „trojku“ u premijum klasu, a Civic će sigurno nadmašiti Hyundai Elantru, Toyotu Corollu, Nissan Sentru i slične modele. Ipak, napredak u ovoj kategoriji bi trebalo da bude više nego uočljiv pošto je japanski gigant u prošlosti pokazao da se nikako ne zadovoljava sa drugim mestom.

Jedna od retkih fotografija enterijera koja je procurila na internet nam pokazuje da se ispred monitora nalaze tri poveća tastera za komande klima uređaja, a na dnu dva držača za čaše i mala kutija za novčanik, mobilni telefon i ostale sitnice. Ono šta ne trebamo očekivati jeste više prostora u enterijeru. Honda kaže da je Civic već jedan od najvećih kompaktnih automobila i da svako povećavanje dimenzije bi označilo ulazak u veću klasu.

Novinari američkog magazina „Car and Driver“ kažu da će ovaj automobil po prvi put od devedesetih godina dobiti i pogon na sva četiri točka. On će naravno biti deo opcione opreme, ali za razliku od prethodnika, kada je bio dostupan samo na karavanu, kupci će sada moći da ga naruče na limuzini i heču. Ovu vest je potvrdio jedan od glavnih inženjera kompanije Den Kalhun tokom razgovora sa medijima, mada se još uvek nagađa da li će samo Type R verzija visokih performansi moći da uživa u takvoj opciji. Kao što je poznato, sadašnji Type R je jedan od najmoćnijih automobila na svetu sa pogonom na prednje točkove, ali i to ga nije sprečilo da zabeleži fantastične rezultate na stazama.

 

Japanski gigant nije bio preterano otvoren da bi pričao o mehanici i jasno je priznao da još uvek radi na finalnim detaljima. Štaviše, predstavljeni koncept zapravo nije u vožnom stanju i napravljen je samo za usluge onlajn prezentacije, ali konstruktor svakako napominje da je platforma nastala evolucijom prethodnika, gde su uklonjene sve male mane i unapređeno ono što je u prošlosti dobilo pohvale.

Amerikanci ne očekuju da će se lista motora preterano izmeniti. Ponovo pod haubom možemo da očekujemo 2,0-litarski benzinac u atmosferskom izdanju sa 158 konjskih snaga kao začetnika ponude. Zatim sledi popularni 1,5-litarski turbobenzinac sa 182 konjske snage u standardnom modelu, odnosno 208 „grla“ u sportskom izvođenju s oznakom Si. Vrh ponude bi ponovo trebalo da čini Type R, ali ćemo na njega verovatno čekati dodatnih nekoliko godina.

„Jenkiji“ će moći da biraju između CVT i šestostepenog manuelnog menjača. Honda već sada kaže da ne očekujemo hibrid pošto Civic ne želi da se „meša u posao“ modelu Insight. Naravno, kao i u prošlosti ponuda za ostatak sveta će se zasnivati na još nekoliko manjih benzinaca kao i na dizelu, a za sada nijedan od njih potvrđen.

Proizvodnja i prodaja na američkom tržištu startuje posle Nove godine, a do tada ćemo verovatno videti i serijski model. Heč bi trebalo da stigne na proleće, dok je kupe izbačen iz upotrebe zbog niske potražnje. Cene „preko bare“ su se kretale između 21.050 do 28.100 američkih dolara, sa izuzetkom sportskog automobila Type R, za koji je bilo potrebno izdvojiti 37.495 najmanjih zelenih novčanica, i kao takve, cene se ne bi trebalo menjati u većoj meri.


Na kraju dana možemo zaključiti da je Honda uradila solidan posao. Dizajn je dovoljno svež da privuče pažnju javnosti, mehanika moderna, a enterijer zadovoljavajući. Ako ništa od toga ne „upali“ – samo ime Civica je dovoljno jako da nadmaši svakog rivala, osim naravno Corolle, i to verujemo, samo u smislu prodatog tiraža.

Zoran Tomasović

(2435)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

55 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Sličnost sa Džetom i Superbom u pogledu zadnjih farova je evidentna. Nažalost, po vozače VW, to je jedina sličnost. U svemu ostalom, pogotovo u kvalitetu, Honda je dugim miljama ispred.

Don

Novi dizajn odnio je presječeno zadnje staklo, iako nisam mogao shvatiti hondase zašto nisu ugradili sirokokutnu kameru i spojili je sa retrovizorom unutrašnjim i n taj način eliminirali stražnje staklo i uopće lošu preglednost kod civica? Za materijale ne bih rekao da su loši (kod aktualnog civica), čak šta više miljama su bolji od VW. Inače, vidim da je Sat tek sad počeo sa kritizira rješenje sve u tablet kod Leona i braće mu, a o tome sam ja pisao i ovdje i u vg ima već 5 godina. Kasno im došlo iz guzice u glavu. Kritiziraju golfa dok pričaju… Pročitaj više »

sami

Malo uljidili Cvica da liči na auomobil, kao neka limuzina. Napred ostala blentava. Pozadi skinuli Audija Ako hoćeš uspeh, kopiraš Nemca i to je to. Ovo aktuelno čudo da se uplašiš da beže sa ulice od nje mala deca. Ponekad razmislim šta mogu da imaju u glavi japaneri kad mogu da naprave automobili ko aktuelni cvic

Izmenjeno 3 godine pre od strane sami
J4ZZ3R

A koji je to Nemac prodavaniji od Civica?

sami

Koliko znam Civic je u Evropi po prodaji na 13 mestu u klasi, jedno 10 puta manje od Golfa. Oni nema računa da budu u Evropi uopšte. Sam izgled Civica nije za civilizovane teritorije. Može da prođe kod žutaća i sa nekim modifikacijama prođe kod kauboja i indijanaca.
A koliko je meni poznato, mi živimo u Evropi. Sreća pa je Civic redak, da se i ne vidi.

Yankee

Lista deset najprodavanijih vozila u svetu u 2019. godini:
1. Toyota Corolla 1.236.380
2. Ford F-Series 1.070.234
3. Toyota RAV4 931.852
4. Honda Civic 821.734
5. Honda CR-V 818.981
6. Volkswagen Tiguan 741.297
7. Ram Pickup 731.895
8. Toyota Camry 690.729
9. Volkswagen Golf 687.664
10. Chevrolet Silverado 644.013

J4ZZ3R

Nije bitna ta lista Yankee, bitno je samo koji je najprodavaniji u Samijevom selu

sami

Nisam kaubojac, žuti, ja sam Evropljanin, centar sveta. To šta se vozi kod Trampa i Bajdena, u Kini, Koreji, apsolutno me ne zanima i principijelno ne zanimaju me benzinci, već samo dizel. Vidim šta je kauboj kupio, gde slomio pare na neki krš od Sevija sa 8L, a onaj Bojan prpagira baterijski mrak. Zato gospodo, kad dajete rezultate, ajmo samo staru Evropu. Ostalo se ne računa, to nije naš svet. Vaše bolesti ostavite tamo gdew živite Evropa vako kaže, a Gof caruje: 1 Volkswagen Golf 111.759 133.302 -16% 2 Ford Focus 65.714 60.825 8% 3 Skoda Octavia 56.401 61.193 -8%… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane sami
Yankee

Znaci ni jedna Fiesta (ni Mondeo) nije prodata u Evropi … nema ni Passata … ala vera tvojoj listi …

Izmenjeno 3 godine pre od strane Yankee
D_C

Nijedan Renault Clio koji je po svim pokazateljima medju najprodavanijim vozilima u Evropi. VW Tiguan, Dacia Sandero…

Yankee

A na listi Seat Toledo cija je proizvodnja prekinuta jos 2018. Hehehe

sami

C segment 2019 god, stručnjače za vozila

Izmenjeno 3 godine pre od strane sami
J4ZZ3R

Dao sam ti plus, prvi put u zivotu 🙂

Yankee

Jesi li oduzeo prodaju benzinaca na listi? Kazes da te ne zanimaju, a posto tebe ne zanima onda se ne trebaju racunati. 😉 U globalnu prodaju treba da se racunaju samo oni auti koji tebe zanimaju.

sami

Pametan kupi dizel u C segmentu. Budala filozofira

Yankee

Pametan kupi Toyotu.
Budala kupi Volkswagen i onda postane ekspert mehanicar uceci se na licnom autu.

sami

Na VW nemaš šta popravljati do 300 hiljada. Onda vrate na 150 hiljada, doteraju u Srbiju i krenu veliki servisi. Tojota je plastična kopija VW, enterijer ko za decu, a pukli su što nemaju dizel. Znači, ćao Evropo!

Yankee

Toyota bas pukla, samo su najveci automobilski proizvodjac na svetu … Ali prodaju cemo racunati samo u Nemackoj i Srbiji jer tebe ostatak sveta ne zanima pa samim tim ne treba racunati prodajne brojke iz ostatka sveta.

sami

Prijatelju, kauboju, Nemačka nije = Evropa. A Tojota ti je prnula u fenjer u Evropi. Honda još gore. To šta rade van Evrope , kome prodaju bezlične pastične aute mene ne znaima, a i večinu normalnih čitalaca ovog sajta, koji nisu kauboj gastarbajter. Van Evrope živi mnogo ljudi, gde su standardi ispod Evrope a način života daleko ispod evropskog.

Yankee

Ironija da ljubitelj Volkswagena za neki drugi auto kaze da je „bezlican“ … ali ajde, nek bude … 🙂

moron

Škoda Rapid?
Toyota Auris?
Za koje je ovo godine?

D_C

Koga briga za Auris. Ima Scirocco 🙂

J4ZZ3R

Ti si centar sveta? I niko drugi nije bitan? Aco predsednice, tij li si?

Cestitam ti prodaju u Evropi, ali bitan je ceo svet, mislim da bi VW menadzment plakao od srece kada bi napravio neki rezultat kod kauboja, a zute ne treba da odbacujes jer tamo VW briljira

sami

Nisam ja VW menadžment, ja gledam auto. Prave najbolja kola nepremijuma. Škoda Oktavija + Golf = ko svi ostali!?

Sare

Kako gde brate, kako gde!
Aktuelni Civic će da nadzivi svakog Nemca ko vozi Hondu zna o čemu govorim.

sami

Ko te to lagao?

Sare

Iz ličnog iskustva(vozim Hondu već par godina i mogu uzeti samo noviji model iste) i iskustva drugara koji je izmenjao wagen grupaciju od golfova par brojeva, Pasata, Audi 6 i van grupacije Bmw 5 koji ga je najviše razočarao, već par godina pegla Hondu Accord I ne misli da je menja.

sami

Sare brate ja lečim Honde, pa bi trebo bolje od tebe znati te boljke. Razlika između mene i tebe je što ja znam a ti misliš. Evo Sare jede Onde sa moje dizalice tek napunila deceniju

https://postimg.cc/jWFNrKry
https://postimg.cc/f3LXFy1w

sami

Sare brate ja lečim Honde, pa bi trebo bolje od tebe znati te boljke. Razlika između mene i tebe je što ja znam a ti misliš. Evo Sare jede Onde sa moje dizalice tek napunila deceniju, trula sva, trlke cevi od kočenja.

comment image

comment image

TNT

Pretpostavljam, USA verzija, a za EU ide potpuno drugačiji dizajn?

J4ZZ3R

Ovi je limuzina, dizajn za EU moze da se razikuje samo u detaljima bitnim za homologaciju

moron

Pa, ovo je napredak. Pošto ona dva auspuha ne idu po sredini (kao kod sadašnjeg 1,5T), u pod gepeka će moći i rezervni točak, a retki entuzijasti će moći čak i da montiraju kuku za vuču …
A ako ne bude hibrida u ponudi, to je čak i dobra vest, na neki način, jer je to na posredan način i garant da cena neće podivljati kao što je podivljala kod novog jazza, koji je u pristojnoj opremi maltene negde izmedju civica 1,0T i 1,5T. Honda previše naplaćuje za (obične) hibride. Za one plug-in i ne znam kako stoje.

J4ZZ3R

Vickasta, duhovita droljica britkog uma, zanosnih bokova i vulgarne pozadine je skinula svoje drecave mrezaste carape, ultra mini suknjicu i jeftinu sminku i obukla ozbiljan, elegantan sivi komplet i belu kosulju.

Nadam se da se jjjj… jase kao sto se pre jahala, tj kao niko drugi u klasi

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R
D_C

Ne treba smetnuti s uma da mnogi proizvodjaci nude pod istim imenom potpuno razlicita vozila zavisno od regiona. Prethodne 3 generacije Civica su se dosta razlikovale zavisno od toga da li se radi o verziji za Asia-Pacific, Evropu, Severnu Ameriku pa cak i za Brazil/LatAm. Ovo sto je prikazano ovde mi lici na americku verziju tako da treba sacekati i videti sta ce stici u Evropu, gde ce izmedju ostalog hibrid biti skoro neizbezan. Sto se tice izgleda, ‘beauty is in the eye of the beholder’, ali je interesantno kako neki znaju da kude VW (ne)dizajn a istovremeo hvale neciji… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Civic se izuzetno slabo prodaje u Evropi tako sa ne verujem da ce da bude ikakvih razlika. Kod nas se u svakom slucaju vise prodaje hatch a on nece imati zadnji deo kao Jetta. Meni se hecbek po patentnim crtezima najvise lici na Porsche otpozadi

Don

Ne bih se složio oko toga da je ljepota u oku posmatraca, i mrzim tu staru floskulu. Ono što je lijepo , je lijepo svima i svi se tome dive. Postoji druga kategorija a to „lijepo je ono što mediji kažu da je lijepo“ i tu je većina stvari, jer propaganda odradi svoje, masama se lako manipulira.

Milan

Ono što me iritira kod većine ljudi koji komentarišu, je što ne pročitaju tekst, u kome piše da je ovo koncept verzija za američko tržište.

J4ZZ3R

Da, ali buduci da je prosli CIVIC bio globalni model i da se EU verzija razlikuje u minornim detaljima, nece biti posebne prezentacije EU modela

moron

Neki automobili su mi „na prvu“ nekako „ružni“, ali mi „legnu vremenom“. To je bio slučaj sa civicom 10. generacije.
Neka nova vozila mi se, pak, jako dopadnu dizajnom čim se pojave, poput aktuelne corolle. Ili novog yarisa. A i dizajn ovog novog civica mi se baš dopada i nadam se da konačna evropska verzija neće mnogo odstupiti od ovde prikazanog.

Don

E to je taj psihološki fenomen. Čim nešto gledaš dovoljno dugo,oguglas na njegove očite nedostatke i onda se pitaš šta je meni ovdje bilo ružno. Onda dodje neko kome mozak nije ispran i kaže : ovo je ružno, a onda naš junak (bilo ko,ovo općenito kažem) se pobuni a zaboravlja da je sam bio takav.
Zato su tu reklame , da ti nametne da kupiš nešto što ne treba i bla bla, Ali i da ti ogugla nedostatke na način da je dati proizvod uvijek kod tebe, preko reklama, vidno polje itd.a preko tv je u tvojoj kući.ne more intimnije.basta!

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don
J4ZZ3R

Da se i ja ne slozim sa tobom jednom. 🙂 Obicno se novi hrabriji neobicniji dizajn teze vari i treba vremena da legne, Takodje lepota jeste u oku posmatrača, zbog razlicitih percepcija jedne te iste stvari u zavisnosti od iskustva, znanja, svesti

don

sto bi reko djuro u nadrealistima, bojim se da se nismo najbolje razumjeli. Pokusacu primjerima, uzmimo Andju Djoli kad je bila mlada i fina…nadji mi nekoga ko ce za nju reci da nije lijepa? Nema, bez obzira na ukus, volis niske, vake il onake, bez obzira na iskustvo, znanje i svijest, nema sanse da ti se na nju ne digne, da tako kazem tj da reknes , ma jook, ona nije lijepa. Lijepa je i tu nema nikakve diskusije. Ali, ako dodje neka XY, prosjecna, pa onda po medijima je razvlace, stekne kamaru fanova i onda kad neko dodje i… Pročitaj više »

J4ZZ3R

To sto ti pricas nije lepota nego ono sto se zove lep u pm 🙂 A cak ni takvi nisu svima, ne lepi u pm, nego uooste lepi. Meni je Angelina onako hladna sterilna lepota, recimo Monica Belucci mi ja ta lepa u pm. Evo sad cu recu direktno, Alfa Gulia mi nije bila lepa kad se pojavila zapravo u nekim bojama mi ni dan danas ne igra. A recimo Alfa 156 mi je kao Belluci, Raquel Welch itd. Civic mi je bio ODVRATAN 2017, apsolutno bzvz… Godinu dana sam ga gledao i „legao mi je“, mada da je lepota… Pročitaj više »

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R
Don

Nemre to tako , kad bi gledao njenu sliku a da ne znaš ko je, samo treba da kažeš dal je lijepa ili ne…a ona ne može biti ne lijepa, svidjanje je jedno, ljepota drugo, to joj se ne može oduzeti. A kod tebe se desio taj štos sa psihološkim efektom pa si oguglao. Kad smo kod guglanja, proguglaj malo o tom efektu, to je smisao reklame, ono što ti je stalno na očima, što ti je u tvojoj sobi (preko tv) tako si i oguglao, spojio se s tim, pustio ga u sobu. Ni meni djulija zbog farova ne… Pročitaj više »

moron

Odluka o kupovini se ne donosi samo na bazi toga koji model ti se najviše dopada „na prvu“.
A i nije sve u lepoti.
Uostalom, „lepota je prolazna“.

don

jes, ti si pravi dokaz kupnje na prvu :D…kupio si civica, zar ne? ili ja…kao drugi dokaz…
alfin slogan je bio ljepota nije dovoljna.

moron

Done, ja sam poželeo da kupim Hondu pre više od četiri decenije …
Sigurno se sećaš prve generacije civica? Tada još. Ja se još sećam jedne njegove fotografije, u braon boji, kada smo braća i ja u nju gledali i komentarisali „da li je to baš ona Honda, jer ona valjda pravi samo motocikle !? Otkud sada i kola? “
Eto, „sudbina je htela“ da „malo sačekam“, da se nadje neko (drugi) ko će da je poželi, pa da mu ja želju ispunim 🙂

Mile

Kao neko ko vozi trenutnu deseti generaciju mogu da kažem da sam očekivao više od dizajna spoljašnosti.
Deseta generacija izgleda dinamičnije i originalni je a za mene lepše.

J4ZZ3R

Prijatelj koji isto ima Civic X je razocaran, ja nisam, pre svega zbog enterijera, a i cinjenice da ovo nije hatch tako da je tesko izvuci zakljucke

Mile

Ja vozim sedan verziju a ona izgleda bolje nego hatchback. Posebnio mi se dopadaju moja zadnja svetla i kako ceo auto izgleda u mraku, ali je šteta što veliki prtljažnik nije u potpunosti iskoristiv kod Srđana pošto nema baš veliki otvor.

Balkanboj

Gledam sad malo detaljnije slike ovog Civica, iako mi iz prve nije delovao dobro onaj poduži nos, ali kada se gleda ravmo sa boka ima smisla. Deluje skladno, čistih linija.
Najviše mi se dopada tabla, poptuno jednostavno bez glupih i nepotrebnih detalja.

Mislim da Honda ima hit.

J4ZZ3R

Sve si rekao, samo jos da te izlecino od Opela. One stare Mante su bile prelepe

Balkanboj

Nisam ja zaraženih Opelom, prosto se desilo da je pokazao najbolji odnos dobijenog za uloženi novac. Zaražen sam ja BMW-om. A Honde su mi uvek bile negde na listi, kao i Mazda jer sam davno imao jednu Mazdu 323. Ali jbga, ovde u Cg tad nije bilo ni delova ni servisa za japance pa je Opel ušao kao glavni igrač. BMW je samo čekao neko bolje finansijsko vreme jer nisam želeo da štedim na održavanju a kuću je trebalo završiti. Btw, drugar ima Acorda iz 2004. i taj automobil je dokaz da bez ikakvog održavanja može godinama da se vozi.… Pročitaj više »

Don

Bmw? To vam familijarno…a kad ne znaš za bolje 😂😂🦌🦌🇮🇹🇮🇹no, gledam neke skule (bmw), 3 karavan automatik, pa žalosno, 4 god star a navodno malo km, imaš od 50k do 85k km, a cijena od 12k do 14.5k eura a kao nov koštao 47.
Jebo takav auto…djulija 21kosta..nek se zna.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Don