1. Home
  2. Vesti
  3. Ford prestao da prima narudžbe za model Mustang Mach E do naredne godine
Ford prestao da prima narudžbe za model Mustang Mach E do naredne godine
0

Ford prestao da prima narudžbe za model Mustang Mach E do naredne godine

252
0
Podelite sa prijateljima:

Iako i dalje dobija dosta kritika kako ne zaslužuje da nosi isto ime kao rođak u kupe izdanju, Ford Mustang Mach E je veoma brzo stekao relativno značajan, takoreći kultni status i postao je popularan među kupcima. Protekle godine je isporučeno preko 81 hiljada primeraka širom sveta, od čega je Evropa dobila oko polovinu, a zapravo je ostvario veći komercijalni uspeh nego „regularni“ Mustang.

Ali ako nagla popularnost može da napravi neki problem, to je onaj da kompanija ne može da zadovolji tražnju tekućom proizvodnjom. Ford naravno ima dosta poteškoća da nabavi dovoljan broj čipova, uostalom kao što tu muku ima i ostatak automobilske industrije, pa je iz tog razloga odlučio da prestane da prima nove narudžbe za Mach E.

Oni koji su već naručili svoj primerak, bilo da je reč o privatnim kupcima, korporacijama ili izložbeno-prodajnim salonima, će ga i dobiti, ali ukoliko ste nova mušterija, onda ćete morati da sačekati leto 2023. godine ili se odlučiti za polovnjaka.

Fordov predsednik Džim Farli je ranije izjavio da plan zahteva godišnju isporuku od 200 hiljada jedinica širom sveta do naredne godine, ali su šanse male da će biti realizovan. Iako su postojale najave da će Ford i General Motors zajedničkim snagama otvoriti novu fabriku u Meksiku baš za proizvodnju čipova, od tada nismo dobili nove informacije, pa ćemo pretpostaviti da je reč o „novinarskoj patki“.

S druge strane, nedostatak čipova postaje veliki problem za automobilske proizvođače i svetski giganti će morati da pronađu neko rešenje pošto trenutno gube veliki broj kupaca. U konkretnom slučaju Forda, pored fabrika je parkirano nekoliko stotina hiljada veoma popularnih modela kao što su F-150 i Bronco, i oni još uvek čekaju na potrebnu elektroniku.

Mach E je najnovija žrtva i ne sumnjamo da će ih biti još više…

AutoRepublika

(252)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments