1. Home
  2. Vesti
  3. Toyota potvrdila – Aygo X će biti novi pripadnik evropskog A segmenta
Toyota potvrdila – Aygo X će biti novi pripadnik evropskog A segmenta
2

Toyota potvrdila – Aygo X će biti novi pripadnik evropskog A segmenta

183
2
Podelite sa prijateljima:

Dakle, sa trećom iteracijom Aygo dobija i blago izmenjeni naziv uz sufiks “X”.

Japanci navode da će novitet uzeti forme krosovera, što smo već mogli da naslutimo na osnovu brojnih paparaco fotografija prototipa koje su se pojavile prethodnih meseci na internetu. Toyota ističe i da će premijera novog Ayga X biti upriličena sledećeg meseca.

Još malo zanimljivosti oko naziva – Aygo X se zapravo čita kao “Ajgo Kros”, ili tako tvrde Toyotini uposlenici u odeljenju za odnose sa javnošću. Zvuči logično, jer bi se na taj način doveo u ravan sa ostatkom nomenklature – Yaris Cross, Corolla Cross…

Japanski proizvođač ističe da je Aygo X zamišljen kao model za evropske potrošače. Dizajniran je i razvijan u Briselu, dok će se proizvodnja odvijati u Kolinu u Češkoj.

Ono što već znamo jeste da kako bi ovaj model ostao pristupačan, u Toyoti su rešili da ne ponude nikakav oblik elektrifikacije. Što se tiče izbora pogonskih jedinica, veruje da će jedan od sledeća dva motora sigurno biti u ponudi, ako ne i oba. Dakle “stari” provereni Toyotin atmosferski trocilindraš radne zapremine jednog litra i(li) novi 1,5-litarski trocilindraš koji smo videli kod aktuelne generacije Yarisa.

Osim toga, novi Aygo X biće postavljen na TNGA platformu, kao i stariji i veći Yaris, te će stoga i deliti proizvodni pogon upravo sa ovim modelom. U Toyoti veruju da Aygo X ima ozbiljan potencijal da bude veliki prodajni hit na Starom kontinentu.

AutoRepublika 

(183)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

Ovo bas obecava. Jedva čekam prezentaciju.

moron

Pa, da sečekamo tih mesec dana …