1. Home
  2. Vesti
  3. Kia insistira na boljim rezultatima u Evropi
Kia insistira na boljim rezultatima u Evropi
2

Kia insistira na boljim rezultatima u Evropi

192
2
Podelite sa prijateljima:

Glavni čovek južnokorejske marke za evropski kontinent, Emilio Herera, naglasio je da je neophodno uvećati tržišno učešće u ovom delu sveta.

No, to neće biti lako, pogotovo ako se kriza u vezi s novim korona virusom ne obuzda u narednim mesecima na tlu Evrope. Stoga će i Kia pažljivo pratiti razvoj situacije, te ako ona ostane ista, ili se pogorša, tako će i ova marka prilagoditi svoje poslovanje i prognoze za tekuću godinu.

“Početak godine je težak, ali ako se aktuelni talas ne potraje tokom celog februara, onda već u martu možemo videti oporavak i tako spasiti čitavu godinu”, rekao je Herera.

Kia je u zemljama EU, EFTA i Velikoj Britaniji tokom prethodne godine prodala ukupno 416.715 automobila, što je za 17% manje nego 2019. godine. Herera je naglasio da žele da ove godine ubeleže rast prodaje od 20%.

“Verujemo da je tako nešto sasvim moguće”, kazao je šef Kije u Evropi. On je dodao da to znači da priželjkuju više od pola miliona isporučenih vozila u 2021. godini. Podsetimo, u 2019. godini Kia je na Starom kontinentu prodala nešto manje od 503.000 četvorotočkaša.

AutoRepublika 

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mislim da je novi Tucson jedan od retkih modela koji nudi:
– običan SUS (benzin),
– blagi hibrid (benzin i dizel)
– hibrid i
– plug-in hibrid.
Ili sam nešto pomešao ?

S mile

2020 se završila sa oko – 20 do 25% kod većine proizvođača u odnosu na 2019. Cenim da će 2021 biti u sigurmom minusu od oko 10-15%, u odnosu na 2019.

Oporaviće se tržište, ali polako, tek za par godina.