1. Home
  2. Vesti
  3. Prve fotografije: Honda Integra
Prve fotografije: Honda Integra
3

Prve fotografije: Honda Integra

634
3
Podelite sa prijateljima:

Integra se vratila! Kao da to ljubiteljima japanske marke nije dovoljno radosna vest, odmah da je udvostručimo, jer se novitet pojavljuje od starta u dva oblika. Hondina premijum divizija Acura je još prošlog meseca objavila tizere dolazećeg modela koji će debitovati naredne godine u Americi.

Iako još uvek čekamo na malo mesnatije pojedinosti u vezi s najavljenim novajlijom, već sada možemo reći da će se istorijsko ime Acura Integra naći na nasledniku aktuelnog sedana označenog sa Acura ILX. U pitanju je najkompaktniji i najpristupačniji putnički automobil u paleti Acure. Zasnovan je na Hondinom Civicu.

Tizer modela Acura Integra

Sada je postalo poznato da će naziv Integra biti dodeljen jednoj Hondi, a ne brendu Acura. Istini za volju, ovo ne važi za tržište Amerike, pa ni za domaći teren marke Honda, već za Narodnu Republiku Kinu. Kada je situacija takva, onda na osnovu iskustva već znamo da tamošnji regulatorni organi imaju obavezu da obelodane preliminarne fotografije očekivanog vozila. Tako je lokalno sertifikaciono telo objavilo slike novog automobila, a sve to je propraćeno obelodanjivanjem i kratkih informativnih crta o dolazećem sedanu poznatog imena: Honda Integra.

Treba biti iskren i odmah napomenuti da u stvarnosti ovo nije „posebno-poseban“ model, već je najpre blago redizajnirana verzija jedanaeste generacije Civica.

Opet, kinesko tržište je specifično i po još jednom osnovu. Naime, dve različite fabrike će biti zadužene za sklapanje novog sedana u toj državi. Model Civic se proizvodi u zajedničkom poduhvatu Dongfeng-Honda, dok će Integru montirati tandem, to jest još jedan zajednički poduhvat: GAC-Honda. Na sličan način su u Kini oživljena imena Inspire (pandan Accorda) i Avancier (blizanac krosovera UR-V).

Nova kineska Honda Integra se od Civica razlikuje samo po odbojnicima i svetlosnoj signalizaciji, u čemu se i krije tajna već dužine za 15 milimetara (pa tako sada iznosi 4.689 mm). Sve ostalo je potpuno identično na oba automobila, pa se to odnosi i na turbobenzinski motor s četiri cilindra i 182 konjske snage iz zapremine od jedne i po litre. Kineska Integra će biti zvanično predstavljena pre američke verzije, što znači da ćemo je videti pre nego 2022. godinu.

Da podsetimo da je Honda koristila ime Integra u intervalu od 1985. do 2007. godine, tokom kom vremena se kupcima predstavilo četiri generacije modela, ali je tri naraštaja od pomenutih četiri, lansirano pod brendom Acura, što je završeno 2001. godine. Integra je oduvek koristila tehnička rešenja viđena na Civicu, ali je u hijararhiji uvek bila locirana pola mesta iznad, pre svega zbog nešto bogatije opreme i više sportskog imidža.

AutoRepublika

(634)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
strasno, Znaci

Nidje veze sa starom integrom koja i danas izgleda pristojno.

Bungi

Kineska verzija napred izgleda mnogo skladnije od američke.Nikad mi se u automobilskom dizajnu nisu sviđale izlomljene, nepovezane linije.Po tom pitanju, Reno Laguna III je bio šampion nesklada.

Sasa

Mali auto na zalost.