1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Volvoa insistira na boljoj prodaji baterijskih automobila
Šef Volvoa insistira na boljoj prodaji baterijskih automobila
0

Šef Volvoa insistira na boljoj prodaji baterijskih automobila

297
0
Podelite sa prijateljima:

Prvi čovek švedskog proizvođača stavlja fokus na isporuke vozila iz Recharge linije. 

Naravno, Recharge liniju proizvoda Volvoa čine plug-in hibridna i električna izdanja njegovih konvencionalnih modela. Novi cilj brenda iz Skandinavije je da ove godine njihovi baterijski automobili imaju učešće u prodaji od 25%, odnosno da svaki četvrti isporučeni četvorotočkaš bude deo Recharge porodice.

Hakan Samuelson, izvršni direktor Volvoa, veruje da je ovaj cilj sasvim dostižan i ne krije svoje nezadovoljstvo što nisu ispunjeni zadaci za 2020. godinu kada je švedska marka trebalo da se pohvali sa 20% učešća baterijskih vozila, umesto toga učešće je iznosilo 17%. Lokomotiva prodaje plug-in hibrida i električnih modela Volvoa je naravno Evropa.

Tokom prethodne godine na Starom kontinentu su automobili iz Recharge linije imali visok udeo u prodaji od čak 29%, a uprava švedskog brenda očekuje i bolji rezultat ove godine. Volvo XC40 PHEV je bio drugi najprodavaniji plug-in hibrid u Evropi sa 28.254 registracije, dok je odličnu prodaju ubeležio i XC60 PHEV uz 24.785 isporučenih jedinica.

Proizvođač iz Švedske je lepo počeo godinu sa rastom prodaje od čak 30,2% u januaru, a mogu se pohvaliti i odličnim rezultatima Recharge modela koji su u prethodnom mesecu brojali 23% od ukupnog broja dostavljenih vozila.

Podsetimo, Volvo bi u martu ove godine trebalo da predstavi novi EV model o kojem ne zna gotovo ništa, osim da je postavljen na CMA platformu koju inače koristi i električni XC40.

Brendu sa Severa Evrope se žuri da uveća svoju prodaju baterijskih automobila zbog njegovih ambicioznih ciljeva. Naime, Volvo je rešio da već 2025. godine okonča isporuke konvencionalnih vozila, te da u svojoj gami zadrži samo plug-in hibride i električne četvorotočkaše.

AutoRepublika 

(297)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments