Prve fotografija krosovera koji je snimljen bez maskirne folije, Geely je razdelio još sredinom prošlog meseca, a tada je novajlija oslovljavan fabričkim indeksom KX11. Novi krosover će biti postavljen na kompaktnu modularnu arhitekturu (Compact Modular Architecture – CMA) koju je zajedničkim snagama osmislila kineska i švedska strana. Ovo je drugi SUV i ukupno treći model Geelija postavljen na platformu CMA.

Pored njega, ista arhitektura je temelj i za kupeoliki krosover Xingyue (nama u Evropi poznatiji kao Tugella) i sedan Preface… Dodatno, većina vozila iz game marke Lynk & Co (koja je opet pod kontrolom Geelija, ali i uz uplit Volvoa), pa i krosover Volvo XC40 su takođe posađeni na ovu platformu.

Sada smo u prilici da, zahvaljujući „curenju“ informacija iz kineskog Ministarstva industrije, saznamo dimenzije i paletu agregata koja će pokretati novi proizvod iz Azije.

Dakle, dužina krosovera Geely KX11 je 4.770 milimetara, dok je širina na nivou od 1.895 mm. Istovremeno, novitet je 1.689 mm visok, uz 2.845 milimetara između prednje i zadnje osovine. Tako ispada da je kineski SUV, po gabaritnim odrednicama, rod rođeni korejskom modelu Hyundai Santa Fe (4785/1900/1685 mm), iako je međuosovinski razmak kod Korejca nešto skromniji (2.765 mm).

Što se tiče game samog brenda Geely valja reći da se novajlija uglavio između maločas pomenutog povišenog kupea Xingyue / Tugella (dugog 4.605 mm) i modela s mogućnošću prevoza do sedam osoba HaoYue  (“hao-yue”, 4.835 mm u dužinu).

Na osnovu ranije objavljenih špijunskih fotografija, poznato je da će ovaj SUV posedovati tri ekrana, jedan omanji, a druga dva za multimedijalne sadržaje, od kojih je jedan namenjen isključivo suvozaču, iako su ta dva monitora naizgled objedinjena jer ih prekriva jedinstvena staklena zaštitna površina.

Zanimljivo je da je kod sertifikacionog tela za sada podneta prijava za KX11 koji nudi smeštaj samo pet osoba. Predviđene su i felne prečnika od 18 do 20 cola, LED rasveta, panoramski stakleni krovni otvor kao i sistem kamera koji omogućava pun pregled igre oko vozila.

Novinu predstavlja dvolitarski, četvorocilindarski turbobenzinac poznat nam iz drugih automobila koncerna Geely. Dolazi s dva nivoa snage, pa tako verzija 4G20TDJ proizvodi 218 „konja“, dok je 4G20TDB moćniji jer isporučuje 238 „grla“. Za sada nema podataka o jedinici za transmisiju. Laklni mediji predviđaju da će tu rolu odigrati osmostepena automatska menjačka kutija, ali ne bi bilo iznenađenje ni da se ugradi sedmostepeni robotizovani menjač s dvostrukom spojnicom.

U nekoj kasnijoj fazi tržišnog života, SUV će dobiti i hibridni pogonski sklop, ali nije sigurno hoćemo li ga viđati s pogonom na obe, ili pak samo na prednjoj osovini. Otom – potom.

Prema preliminarnim informacijama, publika će novajliju uživo videti po prvi put na Salonu automobila u Šangaju koji je na kalendaru zbivanja predviđen za april. Najverovatnije je da će se ovaj Geely okušati i na „vankineskim“ tržištima, ali ne pre sledeće godine.

AutoRepublika