1. Home
  2. Vesti
  3. I Citroen optužen za varanje u Francuskoj
I Citroen optužen za varanje u Francuskoj
5

I Citroen optužen za varanje u Francuskoj

285
5
Podelite sa prijateljima:

Francuzi sumnjaju i da je „ševron“ varao kada je reč o emisiji štetnih gasova. 

Kao i kod Peugeota, Citroen optužuju da je „zaobišao“ prikazivanje realne emisije ugljen-dioksida kod dizel motora proizvođenih između 2009. i 2015. godine. Stellantis je saopštio da su svi brendovi pod njegovim okriljem poštovali propise i zadate norme, te da će Citroen u svemu sarađivati sa francuskim sudom i tužilaštvom.

Citroenu je naloženo da položi kauciju od 10 miliona evra, kao i da obezbedi bankarske garancije za još 30 miliona evra isto kao i Peugeot, dok je Volkswagen morao da odloži više novca od francuskih brendova. Kako su Peugeot i Citroen u pomenuto doba koristili iste agregate, bilo je očekivano da nakon optužbe za „lava“ stigne isto i za bratski brend.

U Francuskoj su za varanje nedavno optuženi i Renault i Volkswagen, a uskoro bi mogao biti i Fiat. Šta će se desiti sa italijanskim brendom saznaće se tek u julu, jer je zvanična istraga i dalje u toku. Neki od francuskih medija uvereni su da će optužnica biti podignuta i protiv proizvođača iz Torina, ali to još ostaje da se vidi.

AutoRepublika

(285)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Očekivano.

BB

Znači svi varaju?
I svi ne valjaju samo sistem valja?
kako to da se desi na prepoštenom zapadu…

moron

Sreća pa je Toyota u aktuelnoj gami modela počela da koristi HDI te od Euro 6 inače bi i ona bila deo ovog prevarnog Euro 5 cirkusa

Dezon

Ma svi koristili isti softwer samo ga prilagodjavali modelima.

Izmenjeno 2 godine pre od strane Dezon
TheStig

Sve su kurve iste…