U ovaj segment je prvi provalio Audi i pokupio kajmak, šta drugo. Audi A6 Avant je poslužio kao osnova za, 2000. godine predstavljeni kros karavan koji je dobio svoje sada već čuveno ime Allroad. Trenutno je u ponudi već u četvrtoj generaciji (od 2019), a naziva se blago različito A6 allroad. Kao što rekosmo, ni Mercedes-Benz nije bledo gledao kako u Ingolštatu broje pare, već je 2017. godine demonstrirao svoj prvi kros karavan nazvan All Terrain. Međutim, ta verzija nikako nije s oduševljenjem dočekana među narodom.

Ovde je “render majstoru” kao osnova poslužio model Serija 5 Touring, naravno iz najsvežije generacije G31. Karavan je dobio veći klirens, felne većeg prečnika kao i plastične oplate oko karoserije uz nove branike i stilizovane lukove iznad točkova. BMW bez suknjica, mnogi ni ne doživljavaju kao legalnog predstavnika marke.

Peticu pokreće široka paleta benzinskih i dizel motora, s tim što smo ubeđeni da bi ovom izdanju “kao dupe na nošu” legla neka verzija trolitarskog turbodizela. To bi omogućilo hitriji sprint do “stotke” nego što protekne šest sekundi, a i maksimalni obrtni moment bi bio najmanje 650 njutn metara. Sedan s ovim motorom, troši oko šest litara na prevaljenih sto kilometara. Pošto znamo da sedan sa M Sport paketom opreme, sistemom pogona na sve točkove i istim motorom košta 79.600 evra, a znamo i da je karavan kod BMW-a obično za oko 1.500 evra skuplji od limuzine, početna cena bi bila veća od pozamašnih 81.000 evra.

Za kraj možemo da kažemo da je Serija 5 restilizovana prošle godine, a da je pre nekoliko dana predstavljena spektakularna verzija M5 CS.

AutoRepublika