1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Šta bi bilo kad bi bilo – kupeoliki krosover marke Lada
Šta bi bilo kad bi bilo – kupeoliki krosover marke Lada
0

Šta bi bilo kad bi bilo – kupeoliki krosover marke Lada

2.95K
0
Podelite sa prijateljima:

Pre nepunih godinu dana je veliko interesovanje naše, ali i svetske publike izazvao krosover s izgledom kupea, koji je Renault predstavio na Salonu automobila u Moskvi. Radi se o modelu Arkana koji je nedavno i „pušten u opticaj“ na tržištu najveće zemlje na svetu, a brojne ruske redakcije su imale prilike da steknu prve utiske o „kupeu na štiklama“, koji se na toj teritoriji prodaje po početnoj ceni od oko 13.700 evra.

Izgleda da im je to bila idealna prilika da isti ti novinari promisle kako bi sličan dizajnersko-hiruški zahvat mogao da se izvede i na predstavniku domaće marke, pa je tako nastalo ovih nekoliko rendera koji prikazuju Ladu „na foru“ modela BMW X6 ili BMW X4, na primer.

Novinari ruskog lista Kolesa, ali onaj deo redakcije sa umetničkim sklonostima mimo literarnog pravca, pozabavio se „bacanjem na papir“ atraktivne Lade u obliku kupea, jer su, prema našim pretpostavkama, smatrali da bi postojalo interesovanje na tržištu za automobil iz ovog segmenta, ali koji bi se nudio po nekoj popularnijoj ceni.

Stil željenog noviteta je u skladu sa korporativnim pravcem Lade. Prednje svetlosne grupe su prepoznatljive: uske i izdužene, dok je izgled prednjeg branika taj koji nepogrešivo ukazuje posmatraču da se radi o takmacu ruske marke.

Takozvani X motiv, prisutan je, osim na odbojniku ispod farova, na bokovima automobila, na isti način kao kod modela Vesta i Xray. Ručice na vratima su smeštene na većoj udaljenosti od asfalta nego što je to slučaj kod Arcane.

Zadnji kraj kupeolike Lade sa povišenom pozicijom sedenja krase odvojene svetlosne grupacije, dok je registarska tablica, kao kod ostalih modela ruskog brenda, smeštena po sredini, na poklopcu prtljažnika.

Kad smo se već toliko zaneli izgledom ove zamišljene Lade, da pustimo mašti na volju do kraja. Motor bi mogao biti četvorocilindarski benzinac sa 106 konjskih snaga iz četiri redno smeštena cilindra, dok bi kao opcija mogao biti ponuđen i agregat sa 200 kubnih centimetara veće zapremine (1,8 litara) i 122 konjske snage.

Da smo mi menadžeri proizvoda u kompaniji AvtoVaz, svakako bi u najprestižniju verziju ugradili pogonsku grupu koja se nalazi u modelu Vesta Sport, a koja isporučuje 145 konjskih snaga.

Malo po malo, eto dobre ideje rukovodstvu ruske kompanije pod kontrolom francuskog konglomerata. Kros-kupe bi lagano mogao postati perjanica marke koja inače prodaje model Lada Vesta Cross za sumu od 11.000 evra, s tim da se ovde radi o verziji s kraja ponude, odnosno najskupljem primerku.

Dakle, na cenovnoj skali postoji dovoljno mesta za pozcioniranje “ruske Arcane”, a nama ostaje da vidimo hoće li čelnici AvtoVaza prepoznati šansu.

AutoRepublika

(2945)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments