1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Dacia Bigster s amblemom Renaulta i farovima Volvoa
Dacia Bigster s amblemom Renaulta i farovima Volvoa
0

Dacia Bigster s amblemom Renaulta i farovima Volvoa

3.63K
0
Podelite sa prijateljima:

Koncept Dacia Bigster se pokazuje kao neiscrpan izvor inspiracije za specijaliste u izradi digitalnih animacija. Poslednji prerađeni Bigster dobija stil Volvoa, ali s pridodatom notom bizarnosti u vidu amblema Renaulta.

Poslednja kreacija insiprisana modelom Dacia Bigster nosi potpis studija Kdesign. Kako rekosmo, render začinjava logo Renaulta, ali uz bedž francuske marke, od nje je pozajmljena i rešetka hladnjaka. Međutim, svetlosne jedinice se oslanjaju na ono što možemo, već godinama unazad, videti na vozilama s oznakama Volvoa. Za razliku od farova i maske hladnjaka, prednji odbojnik je zadržan u onom stanju u kakvom smo ga i videli pre par dana kada je debitovao atraktivni koncept.

Poklopac motora je skromnije profilisan, dok su plastična kućišta retrovizora manje zaobljena. Ručice za otvaranje vrata na ovim renderima imaju ovozemljskiji izgled, odnosno bliža su onome što je verovatno da će se naći u izdanju za masovnu proizvodnju. Autor animacije ni ne krije svoju težnju da prikazani koncept približi što je više moguće onom izgledu u kom bi krosover mogao pred kupce. Kao što na gornjoj slici vidite, i zadnje signalne grupe su „maznute“ s krosovera brenda Volvo.

Automobil na fotografijama leži na drugačijim felnama u odnosu na one u crnoj nijansi kakve u koje je bio obuven koncept. Upadljivi dodaci od crne plastike koji su tu zarad zaštitne funkcije na blatobranima i krovu, ostaju na svom mestu.

Da se vratimo kojom rečju na sam koncept Dacia Bigster, iako smo o njemu pisali i neposredno nakon debija. Prezentovan je sa željom uprave grupacije da najavi serijski model koji će pred kupce pre 2025. godine. Biće utemeljen na arhitekturi koju Francuzi zovu CMF-B, što je praktično ista osnova na kojoj su izrađeni novi: Dacia Logan i Sandero, koji je u izvođenju Stepway pre desetak dana testirao Perica Rajković, ali i cenjeniji Renault Clio i Captur, kao i Nissan Juke i Note.

Upravo zbog tako velike bliskosti s franko-japanskom familijom, nije verovatno da će serijski Bigster uopšte nuditi prenos snage na obe osovine. Naime, nema modela unutar alijanse koji je „sreću našao“ na ovoj arhitekturi, a da istovremeno nudi opciju 4×4.

Budući model Dacije s povišenom pozicijom sedenja će dobiti odlične pogonske sklopove iz Renault grupe, što znači da će biti i elektrifikovanih.

Za kraj da podsetimo da će Bigster u hijararhiji game, preuzeti „kapitensku traku“ od Dustera i postaće priuštiv i, verujemo privlačan model C segmenta s dužionom od oko 4,6 metara. Kao takav, može biti konfigurisan i na način da preveze do sedam osoba.

AutoRepublika

(3632)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments