1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes tek sada rasprodao zadnji „novi“ primerak X Klase u Rusiji
Mercedes tek sada rasprodao zadnji „novi“ primerak X Klase u Rusiji
1

Mercedes tek sada rasprodao zadnji „novi“ primerak X Klase u Rusiji

7.50K
1
Podelite sa prijateljima:

Daimlerova maloprodajna mreža razasuta po teritoriji Ruske Federacije je u prethodnom delu ovog meseca prekinula s prodajnim aktivnostima u vezi pikap kamioneta Mercedes-Benz X Klase. Ovo samo po sebi možda i ne bi bila neka vest, da sam model nije ugašen još u maju 2020. godine.

Da iskoristimo priliku da vas podsetimo da je Mercedes-Benz X Klase, koji je glamurozno najavljen i spektakularno predstavljen tokom toplih dana 2017. godine, utemeljen na japanskom pikapu Nissan Navara, a sve kao izvedenica iz saradnje između Daimlera i alijanse Renault-Nissan-Mitsubishi. Oba pikapa je krasio isti dizajn u mehaničko-tehničkom smislu, ali je Mercedes poprimio stil koji je prepoznatljiv u korporativnim razmerama, kako u unutrašnjosti, tako i što se tiče eksterijera.

Tokom leta 2017. se uprava Švaba nadala uspehu s prepakovanim pikapom, međutim želje se nisu ispunile. Ispostavilo se da tržište, najblaže rečeno, nije toplo primilo premijum radničko vozilo, pa je projekat brzo izgubio naklonost razvojnog tima.

X Klasa je silazila s traka pogona u Španiji, ali kao što rekosmo, ne i posle maja 202o. Ruski dileri su poslednje kupoprodajne ugovore za taj pikap kamionet potpisali nedavno, a s navlačenjem zaliha nesretnog terenca se krenulo od maja 2018. godine.

Bazični pikap kamionet je koristio 2.3-litarski turbodizel (dCi) motor koji razvija 163 konjske snage, baš kao i Renault Alaskan koji je Perica Rajković svojevremeno testirao, doduše u nešto snažnijem izdanju. Motor je sarađivao s ručnim menjačem, a pikap se mogao podičiti i pogonom na obe osovine i reduktorom.

U ponudi je bila i verzija s istim motorom, ali i (onih Pericinih) 190 ks, uz sedmostepeni automatski menjač. Najskuplja modifikacija je bila pogonjena V6 turbodizel motorom s 258 konjskih snaga i automatskim menjačem. O tome kakve su cene i kvalitet tih vozila bili, najbolje svedoči dužina proizvodnog ciklusa.

Promašaj živi.

AutoRepublika

(7497)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Bungi

Maskirani Nisan Navara sa trokrakom zvijezdom kupci nisu nešto prihvatili. Suviše je sirov, materijali jeftini, mnogo skuplji od brata blizanca iz nisana da bi kupci progutali tu žabu u grlu.Zadnji sanduk je toliko kockast sa preružnim svjetlima da bodu oči.