1. Home
  2. Vesti
  3. Ažurirani Zeekr 001 prikazan u Kini
Ažurirani Zeekr 001 prikazan u Kini
1

Ažurirani Zeekr 001 prikazan u Kini

129
1
Podelite sa prijateljima:

Pre tri godine, liftbek Zeekr 001 postao je prvenac novog brenda koji je kreirao Geely Holding za skupa i napredna električna vozila. Brend Zeekr može takođe da se pohvali da je prošle godine model 001 postao najprodavaniji električni automobil u Rusiji, iako se isporuke vrše isključivo nezvaničnim putem.

Sada već postoje četiri modela u asortimanu marke Zeekr, a došlo je vreme za planiranu modernizaciju prvenčeta. Već je prikazan izgled automobila i objavljeni su neki tehnički parametri, a glavni promoter bio je prvi kineski vozač Formule 1 Džou Guanju.

Spoljašnjost liftbeka je potpuno ažurirana na osnovu ekstremne verzije Zeekr 001 FR. Od njega su pozajmljeni branici sa karakterističnim vazdušnim kanalima, ali bez razvijenog razdelnika i difuzora. Novajlija takođe nije dobio spektakularan spojler od ugljeničnih vlakana: uobičajeni „nula nula jedan“ zadovoljava se mnogo skromnijim analogom u boji karoserije.

Zbog novih branika, dužina automobila je povećana za 7 mm (na 4.977 mm), dok su širina (1.999 mm) i međuosovinsko rastojanje (3.005 mm) ostali nepromenjeni. Visina liftbeka u standardnom položaju vazdušnog oslanjanja je 1.545 mm.

Unutrašnjost je takođe ažurirana sa samo manjim detaljima. Tradicionalna dugmad električnih prozora zamenjena su polugama, mehanizam za otključavanje vrata je promenjen, deflektori za ventilaciju i dugmad na kracima volana su redizajnirani, a podloga za bežično punjenje je izrađena teksturiranom eko kožom.

Ugrađeni medijski sistem je pretrpeo ozbiljniju modernizaciju: ima novi procesor Snapdragon 8295 i hedap ekran dijagonale 35,5 inča sa ekranom proširene stvarnosti. Autopilot je dopunjen lidarom, koji je postavljen iznad vetrobranskog stakla.

Električni automobil Zeekr 001 nastavlja da se gradi na platformi SEA (Sustainable Experience Architecture) sa vazdušnim oslanjanjem, adaptivnim amortizerima i električnim sistemom od 800 volti. Ali, električni motori su postali mnogo moćniji. Čak je i početna verzija sa pogonom na zadnje točkove sada opremljena motorom od 422 KS umesto sadašnjih 272 KS.

Isti motor je ugrađen i na zadnju osovinu liftbeka sa pogonom na sve točkove, a snaga prednjeg elektromotora je povećana sa 272 na 367 KS. Kao rezultat, ukupna snaga dva motora dostigla je 789 KS umesto dosadašnjih 544 KS. Maksimalna brzina obe modifikacije je ograničena na 240 km/h.

Zvanična premijera restilizovanog Zeekra 001 zakazana je za 27. februar. Tada će biti poznati svi ostali tehnički detalji i objavljene cene.

AutoRepublika

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Zeki izgleda perfektno! Prednja poziciona svetla na haubi i nisko postavljeni farovi daju mu izvanrednu sportsku notu! Isto vazi za celu karoseriju! D nosac bi mogao svojom unutrasnjom konturom da realizuje utisak kupea, ovako izgleda kao kombi. Crna traka oko zadnjih svetala je absolutno suvisna, unistava eleganciju! Utisak o celom vozilu kvari samo onaj odvratni tablet na kokpitu!

Izmenjeno 2 meseci pre od strane Matija