1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Roadster stiže tek 2022. godine
Tesla Roadster stiže tek 2022. godine
0

Tesla Roadster stiže tek 2022. godine

137
0
Podelite sa prijateljima:

Teslin dugoočekivani Roadster ipak neće stići na tržište ove godine, već naredne.

Juče smo preneli vest da razni eksperti i analitičari predviđaju Tesli ogroman uspeh u 2021. godini. No, to će postići i bez druge generacije Roadstera, čija je premijera odložena za narednu godinu.

Razlog odlaganja debija je nejasan, ali se nagađa da je zbog razvoja nove tehnologije u vezi sa baterijama, kao i o dodatnim “finim radovima” kada je reč o novoj pogonskoj postavci sa tri elektromotora koja će po svemu sudeći prvo debitovati u osveženom duetu Modelu S/Modelu X.

Dakle, Roadster definitivno neće stići na tržište ove godine, već iduće. No to nije prvi Teslin automobil koji prolazi kroz ovakav proces odlaganja početka tržišne karijere, jer je slična situacija bila i sa Modelom 3, pa i sa električnim kamionom koji i dalje nije ušao u proizvodnju.

Podsetimo, Tesla Roadster je u konceptualnom izdanju predstavljen još 2017. godine, što znači da će do serijske varijante proći gotovo pet godina! Tada je Ilon Mask dao niz obećanja u vezi sa performansama ovog vozila – da će se ubrzanje od 100 km/h odigravati za manje od 2 sekunde, kao i da će maksimalna brzina biti veća od 400 km/h. Milijarder je tada najavio i da će Roadster biti najbrži serijski automobil na svetu.

O Roadsteru se ne govori često u javnosti, jer Tesla pored njega ima još nekoliko projekata koji su i dalje u procesu razvoja, a uostalom ipak se radi o modelu koji neće doneti ogromne prodajne brojke, stoga je jasno da nije na listi prioriteta.

Mask je 2017. godine potvrdio da će prvih 1.000 primeraka druge iteracije Roadstera nositi oznaku Founders Edition i da će koštati 250.000 dolara, dok će jedinice nakon te prve serije imati cenu od 200.000 dolara.

AutoRepublika 

(137)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments