1. Home
  2. Vesti
  3. Kada bi mogla stići nova Alfa Romeo Giulietta?
Kada bi mogla stići nova Alfa Romeo Giulietta?
1

Kada bi mogla stići nova Alfa Romeo Giulietta?

505
1
Podelite sa prijateljima:

Italijanski stručni mediji uvereni su da će Alfa doživeti novi preporod pod upravom Stellantisa, odnosno pod komandom sposobnog Karlosa Tavareza. 

Prethodna generacija Giuliette otišla je u penziju krajem prošle godine. Nije to bio automobil koji je doneo ono što se od njega očekivalo, i pre samo par meseci nije se ni pričalo o novoj generaciji. Naslednik je trebalo da bude Tonale, SUV plasiran u C segmentu, i to je bio kraj cele priče.

Onda odjednom obrt. Nova uprava donosi nove planove, a želja je da Alfa bude prisutna u svim bitnijim klasama. Tako je i realno očekivati da se Giulietta vrati na scenu u velikom stilu. Odnosno bar tako veruju automobilski novinari sa Apeninskog poluostrva.

Ako i dođe do nove generacije Giuliette, jasno je da će se ona temeljiti na tehnologiji koja će stići iz PSA grupacije. To znači da će osnova biti najverovatnije EMP2 platforma koju koristi nekolicina modela iz francuske grupe poput Peugeota 308, ali i buduće iteracije Opel Astre. Stellantis planira da nova Giulietta ode nekoliko koraka dalje po pitanju kvaliteta upotrebljenih materijala u kabini, kako bi se opravdao premijum status novog modela.

Kako EMP2 arhitektura omogućava primenu plug-in hibridnog pogonskog sklopa, jasno je da bi i budući italijanski hečbek trebalo da koristi ovaj alternativni pogon. No, jedno pitanje je i dalje bez odgovora, jer je sve ovo za sada u domenu nagađanja… Kada bi nova Giulietta mogla da se nađe na tržištu?

Svakako ne uskoro. Ukoliko Alfini razvojni inženjeri i dizajnerski tim budu bili vredni, moguće je da konceptualno izdanje budućeg hečbeka vidimo već 2023. godine, dok bi serijska varijanta mogla stići godinu dana nakon toga. Više informacija saznaćemo na jesen, jer kako pišu italijanski mediji tada će biti predstavljena nova strategija za Alfu Romeo, najverovatnije u toku septembra.

AutoRepublika 

(505)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
don

kata i strofa.