1. Home
  2. Vesti
  3. Gitarista čuvenog hevi metal benda Metallica donirao deset automobila
Gitarista čuvenog hevi metal benda Metallica donirao deset automobila
3

Gitarista čuvenog hevi metal benda Metallica donirao deset automobila

1.16K
3
Podelite sa prijateljima:

Džejms Hetfild, gitarista i pevač slavnog metal benda Metallica, je donirao deset klasičnih vozila jednako legendarnom automobilskom muzeju Petersen u američkoj saveznoj državi Kaliforniji. Hetfild je poznat kao veliki ljubitelj automobila, a pesma benda „Fuel“ (Gorivo) je jedna od onih koja se često čuje na skupovima američke klasike.

Muzičar poseduje poveću kolekciju automobila, a lično je prisustvovao i restauraciji nekoliko njih. I ne samo to već je Hetfild, pre nego što je stekao ime kao muzičar, radio u nekoliko mehaničarskih radnji, odnosno praktično, nekoliko garaža širom Kalifornije gde mu je specijalitet bio takozvani „custom“ stil. Tu je u stvari reč o modifikovanju fabričkih linija na načiin koji se dopadaju vlasniku.

On kaže da se zasitio određenih modela koje poseduje duže vreme i da želi da pruži nekom drugom priliku da uživa u njima, a otvoreni prostor u garaži će popuniti neki drugi automobili.

Na poklon-listi su se našli sledeći modeli (takođe su se našli i u donjoj galeriji):

Lincoln Zephyr (1937.)
Auburn Roadster (1936.)
Packard Coupe (1934.)
Ford Coupe (1936.)
Ford F-100 (1956.)
Jaguar Mk. 4 (1948.)
Buick Skylard (1953.)
Ford Coupe (1937.)
Lincoln Continental (1961.)

Kao što se primećuje, na listi fali jedan model, a nagađa se da je reč o Fordu iz 1932. godine ili Oldsmobileu iz 1952. godine.

Hetfild nije potvrdio ovu informaciju pa je moguće da se još uvek predomišlja. Modeli će stići u muzej narednih meseci, a publici će po prvi put biti prikazani u februaru naredne godine.

AutoRepublika

(1164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
s mile

Zephyr – van pameti koliko je dobar….

Ercegovac

And nothing else matters…

Dikh tu kava

Toliko liče na originale da sa istima jedva da mogu da se povežu..