1. Home
  2. Vesti
  3. Kupci Tesle ostaju bez državnih subvencija
Kupci Tesle ostaju bez državnih subvencija
0

Kupci Tesle ostaju bez državnih subvencija

175
0
Podelite sa prijateljima:

Američka automobilska industrija je imala veoma tešku 2008. godinu. Velika recesija i ekonomska kriza su rezultirali u najvećem padu prodaje još od Drugog svetskog rata, a da bi „naterali“ kupce da obrate pažnju i na električne proizvode na četiri točka, političari su izdvojili 2,4 milijarde dolara na ime stimulansa za svakog ko se odluči da kupi (za gotovinu ili putem lizinga) takav automobil.

Sa takozvanim „tax breaks“ kupac je bio u stanju na otpiše do 7,500 dolara prilikom obračuna obaveze za porez, ali je postojala jedna sitnica na koju proizvođači nisu preterano obraćali pažnju – poreske olakšice su važile samo na prvih 200.000 vozila koje kompanija plasira. Prodaja električnih automobila je bila toliko loša prvih godina da je trebalo proći čudo da se spomenuta cifra dostigne, a Tesla je postala prva kompanija na američkom tržištu koja je uspela u tom poduhvatu.

Tesla je već prešla cifru od 200.000 vozila početkom godine, ali je vlada je odlučila da produži važnost ponude sve do 15. oktobra. Svi modeli kompanije naručeni nakon današnjeg dana, odnosno do kraja godine će se kvalifikovati za podsticaj od 3.750 dolara, a oni posle kraja juna 2019. godine od 1.875 dolara. Popusti važe za sva tri modela kompanija (Model 3, Model S i Model X).

Tesla takođe napominje da će svi oni koji su naručili svoje primerke do 15. oktobra, biti u prilici da se raduju svom limenom ljubimcu do kraja godine

(175)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments