1. Home
  2. Vesti
  3. Jaguar Land Rover u potrazi za milijardom dolara zajma nakon loše 2018. godine
Jaguar Land Rover u potrazi za milijardom dolara zajma nakon loše 2018. godine
0

Jaguar Land Rover u potrazi za milijardom dolara zajma nakon loše 2018. godine

140
0
Podelite sa prijateljima:

Rukovodstvo kompanije Jaguar Land Rover traži načine da u poslovanje ubrizga milijardu američkih dolara, tokom narednih 14 meseci, pribavljenih iz eksternih izvora, kako bi se sanirale posledice ogromnih gubitaka iskazanih u poslednjem tromesečju prethodne godine.

Sveža gotovina je kompaniji neophodna kako bi uspela da se izbori sa dospelim obavezama po osnovu ranije generisanih dugova, i kako bi mogla dalje da podrži proces elektrifikacije game.

Menadžment je opredeljen da radije pozajmi novac od banaka ili lizing kuća u odnosu na alternativne načine, emisije akcija ili izdavanja komercijalnih zapisa.

Bloomberg je izvestio da se komercijalni zapisi koje je JLR izdao trenutno loše kotiraju. Dospevaju 2026. godine, a vlasnicima donose godišnji prinos od oko 8,95.

Tokom razgovora sa investitorima koji je obavljen prošle nedelje, odgovorni u matičnoj kompaniji u odnosu na JLR – Tata Motors, otkrili su kroz koliko težak period kompanija prolazi, suočavajući se sa padom tražnje na kineskom tržištu od celih 35%, tokom prošle godine, izuzimajući prvo tromesečje.

U intervjuu koji je dao za Bloomberg, rukovodilac trezora Jaguar Land Rovera, Ben Birgbauer je naglasio sa kojim se sve izazovima kompanija suočava.

„Tržišni uslovi su, generalno govoreći, nepovoljniji a našim komercijalnim zapisima se trguje po nižoj ceni od očekivane, što odslikava naše trenutne finansijske performanse,“ rekao je Birgbauer.

„Uvek smo izjavljivali da pratimo tržište finansijskih instrumenata, kako bismo izdavali komercijalne zapise u pravom trenutku.“

Ranije smo izvestili o planu restrukturiranja kompanije, ogromnom učešću dizel vozila u proizvodnom (prodajnom) miksu JLR-a, kao i o tome da je najprodavaniji model vremešni Range Rover Sport, što se nikako ne može tumačiti pozitivnom vibracijom sa tržišta.

AutoRepublika

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments