1. Home
  2. Vesti
  3. VW Golf je mrtav u Americi
VW Golf je mrtav u Americi
3

VW Golf je mrtav u Americi

875
3
Podelite sa prijateljima:

Volkswagen je rešen da eliminiše Golf iz svoje ponude u SAD. 

Nemački hečbek nije nikada bio naročito popularan u Americi. U 2017. godini prodali su gotovo 69.000 jedinica, da bi prethodne godine uspeli da indeksiraju tek 25.693 registracije. Stoga je nedavno obustavljena proizvednja Golfa za američko tržište, ali Volkswagen veruje da imaju dovoljno vozila na lageru da model ostane u prodaji i ove godine.

Ovaj Golf na lageru biće dostupan samo u jednom trimu koji donosi aluminijumske felne od 16 inča, automatsko paljenje svetala, senzore za kišu, panoramski krov, kao i elemente presvučene kožom u enterijeru.

Ispod haube je 1,4-litarski benzinski turbo motor koji isporučuje 149 ks i 249 Nm. Snaga se na prednje točkove može slati putem osmostepenog automatskog menjača ili šestostepene manuelne transmisije. Početna cena za potonji je 23.195 dolara, dok je za verziju sa automatskim menjačem potrebno izdvojiti 800$ više.

No, to ne znači da će Golf u potpunosti nestati sa američkog tržišta. Naprotiv, samo će standardna varijanta ostati uskraćena tamošnjim kupcima, jer Volkswagen namerava da ponudi Golf R i Golf GTI. Još nema svih detalja o ovim vozilima za Amerikance, ali je jasno da će se blago razlikovati od onoga što je dostupno evropskim kupcima.

Volkswagen je najavio debi pomenutih verzija na jesen ove godine.

AutoRepublika 

(875)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Mučeni Ameri … Aktuelni 1,5 TSI do njih nije čak ni stigao ?

Cuore sportivo

Ne brini svemu dodje kraj pa ce i ovom sr…

Don

👍👍👍👍