1. Home
  2. Vesti
  3. Maseratijev novi motor raspolagaće sa do 542 ks
Maseratijev novi motor raspolagaće sa do 542 ks
0

Maseratijev novi motor raspolagaće sa do 542 ks

148
0
Podelite sa prijateljima:

Maserati vredno radi na razvoju nove pogonske jedinice. U pitanju je twin-turbo V6 agregat, koji će zameniti Ferrarijev V8. 

Novi motor trebalo bi da ima radnu zapreminu od tri litra, i premijeru će doživeti u novom modelu Maseratija – MC20. Pored ovog automobila, pomenuti blok pronaći će primenu u još najmanje tri modela.

Kako javlja ANE, novorazvijeni motor koristiće naslednici modela GranTurismo i GranCabrio. Osim sukcesora ovih automobila, trolitarski V6 trebalo bi da pogoni i nadolazeći krosover, koji će u gami Maseratija biti pozicioniran ispod Levantea.

Navodno će ovaj agregat kod krosovera razvijati 523 ks, dok će kod drugih modela sa nižim klirensom na raspolaganju biti 542 ks.

Maserati je trenutno veoma zauzet razvojem nekolicine modela koji bi trebalo da debituje ove godine. Za 15. jul je zakazana premijera osveženog Ghiblija, a do kraja godine videćemo restilizovani Levante i Quattroporte. Najavljeni MC20 imaće svoju premijeru u septembru, iako je inicijalno trebalo da ga vidimo na ovogodišnjem Salonu automobila u Ženevi, dok će mali krosover debitovati početkom iduće godine.

AutoRepublika 

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments