1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 308 prošao kroz blagu restilizaciju (GALERIJA)
Peugeot 308 prošao kroz blagu restilizaciju (GALERIJA)
11

Peugeot 308 prošao kroz blagu restilizaciju (GALERIJA)

899
11
Podelite sa prijateljima:

Francuska marka blago je osvežila svog aduta u C segmentu, a jedna od najvećih novina sigurno je implementacija digitalnog instrumentalnog panela. 

Peugeot 308 je kroz poslednju restilizaciju prošao 2017. godine, ali je tada izostala digitalna instrumentalna tabla koja će zavladati u modelima ovog brenda godinu dana kasnije. Tako 308-ica sada ima na raspolaganju digitalni i-Cockpit sa displejom od 10,25 inča.

Ekran je izgleda elegantno sa hromiranim okvirom, ali je interesantano da nema 3D efekat, kao što je to kod mlađeg brata – Peugeota 208. Novitet u kabini je i osveženi ekran za kontrolu informativno-zabavnog sistema.

Više promena odigralo se u eksterijeru. Kupcima je sada dostupna i nova plava boja, kao i dve nove vrste felni od 16 i 17 cola. Peugeot nudi i opcioni Black Pack, koji sve hromirane delove na standardnom modelu menja crnim elementima visokog sjaja.

Pod haubom je očigledno previše kasno da bi se primenila hibridizacija. U ponudi ostaju 1,2 PureTech sa 110 i 130 ks, kao i 1,5 Blue HDi sa 100 i 130 ks. Blue HDi sa 180 „konja“ izostaje iz portfolija kod osveženog „lava“. Verovalo se da bi i GTi varijanta mogla u penziju, ali je Peugeot odlučio da zadrži performantno izdanje u gami.

Francuska marka najavila je i da će osvežena 308-ica preći na novi sistem paketa opreme koji bi trebalo da se sastoji od tri osnovna trima.

AutoRepublika 

(899)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

11 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Sadašnja instrument tabla je vrhunac stelt tehnologije.
Šteta je što nisu i zasekli volan sa gornje strane, da se bolje vidi.

TNT

Da li bi u USA prošla tužba protiv Pežoa, da se tamo prodaju, koju bi hipotetički pokrenuo vozač koji je prekoračio brzinu, uz obrazloženje da nije mogao dobro da pročita brzinu kojom se kreće zbog volana?

moron

Verujem da bi Tomasović mogao to bolje da proceni, jer ipak tamo obitava …
Za naše prilike mi, uz poštovanje zakona, deluje neostvarivo to što si pitao. Ali, praksa nas uči da se kod nas sudske odluke ne drže zakona „kao pijan plota“. Tako da, zavisno „ko si“, često može sve što po zakonu ne može i ne sme, a ne može ono što po zakonu mora.

TNT

A dva „talenta“ koja su mi dala minus su to uradila zbog čega? Razlog, nadam se, nije mentalna ograničenost da shvate komentar? Pretpostavljam da su odmah zadrto pomislili – „mrzi PUG pa to komentariše, će mu sad drmnem minus“.

Hajlender

Zašto ne bi vidio brzinomjer?

Dikh tu kava

308 se, istini za volju, pored sopstvene, uzda i u „blagu“ restilizaciju putnika na zadnjoj klupi, koja podrazumeva amputaciju donjih ekstremiteta od kolena na dole, mada je sukladno nezvaničnom „user manual-u“ preporucljivo napraviti rez odmah ispod kukova, tek tada kupac pozadi nesmetano uživa u raskošnom komforu..

moron

Da, slažem se, kao HB, 308 mk2 je pozadi veoma oskudan za prostorom za kolena. Ali, kao SW verzija, ima za 10 cm veći Wb (ukupno 273 cm), kada je u okviru klase odličan po pitanju komfora za kolena. Na žalost, zbog manje visine i padajuće linije krova ( i neke opšte „boćne zaobljenosti krova“), u tim kolima je pozadi manje mesta za glavu nego u 308SW mk1. Ja sam pozadi u „moj“ 308 SW mk1 mogao sesti „kako sam hteo“, ali, ne i u mk2. Za glavu je dosta nedostajalo. Čak je i gepek manji kod mk2, ali, danas… Pročitaj više »

da11

Gepek nije manji kod mk2, kod mk1 gepek je oko 330 litara dok kod mk2 420 litara, zato i nema prostora nazad.

moron

Pisao sam za gepek SW-a. Mk1 ima rezervni točak ispod kola, a mk2 u gepeku, u rupi, pri čemu je on kod mk2 opcija, pa u zapreminu gepeka ulazi i rupa. Sa druge strane, SW mk1 je imao klizna zadnja sedišta (hod 10 cm), a čak i sa zadnjim sedištima gurnutim nazad, mk1 je imao veći gepek. Što se tiče HB-a, mk2 ima ravan (metalni) pod gepeka i ako nema ni (opcioni) ćopavi, ni stiropor, gepek je baš ogroman, duboka rupa. Stiropor (koji diže nivo poda i ima oblik točka) je dolazio u dve izvedbe debljine, tanji, za ćopavi (kada… Pročitaj više »

Dikh tu kava

Ja sam u SW 1.0 mnogo bolje sebe iza sebe smestio nego u 2.0, oba „panoramca“. Teško bih mogao da se složim da je 2.0 sa sve većim wb nazad iole izdašan. Meni lično skučen, i bez pomeranja klupe po nagibu, jako neprirodna pozicija sedenja. Što je šteta, s obzirom na to da mi je napred vrlo bilo prijatno, sve i uprkos i-COCKpit-u.. U HB sam odustao da uđem, jer jednostavno nije bilo moguće. U onaj beli, ako se sećaš, pre par meseci je bio izložen na onom mestu „o-kome- se-ne-priča“, sa sve prisutnom heroinom jedne teme od pre par… Pročitaj više »

moron

Ne pominjati … Ja probam zaboraviti …