1. Home
  2. Vesti
  3. Peugeot 208 odličan na „testu severnog jelena“ (VIDEO)
Peugeot 208 odličan na „testu severnog jelena“ (VIDEO)
2

Peugeot 208 odličan na „testu severnog jelena“ (VIDEO)

885
2
Podelite sa prijateljima:

Reakcije Peugeota 208 tokom testa „severnog jelena“ su bile besprekorne a automobil lak za upravljanje. Francuski pripadnik B segmenta je u svakom trenutku reagovao poslušno na nagle pokrete na volanu i reagovao umerenim podupravljanjem kada bi stepen prijanjanja bio kompromitovan.

Prilikom pokušaja pri većoj brzini, nije došlo do rušenja čunjeva (77 km/h). Brzina na pravcu pomaže da se vežba izvede bez previše napora i bez potrebe za prenaglašenim pokretima na volanu, kojim se upravlja kratkim i preciznim pokretima.

Mada pri većoj brzini ulaska vežba nije mogla da se savlada korektno, 208 ni u nagoveštaju nije gubio kontrolu. ESP donekle usporava vozilo i oduzima mu na brzini. Zadnji unutrašnji točak do skretanja je odignut s vozne površine, što je uobičajeno kod automobila s polukrutom osovinom pozadi i kratkim hodovima ogibljenja.

Slalom

Spretnost šasije 208-ice sa sportskim gumama je evidentna, i ogleda se u lakoći kojom se provlači kroz čunjeve, i to prilično velikom brzinom za ovu vežbu. Sistem ogibljenja, iako ne deluje meko, omogućava karoseriji da trpi umereno naginjanje.

Test novog Peugeota 208 možete pročitati OVDE.

AutoRepublika

Izvor: km77.com

(885)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Jel to onaj što ga fabrika obuva u Michelin sport pneumatike?

Ček da dodje kod nas, pa kad dobije od domaćih vozača premijum Zeetec/ Lassa/Tigar gume, ni sva elektronska pimagala ga neće spasiti u ovoj situaciji.

Drax

Pogledajte ford fiestu ili fokusa i usporedite s golfom 7 na ovom testu. Čudo.