1. Home
  2. Vesti
  3. Šef Audija najavio uvođenje ograničenja brzine kretanja na nemačkim autoputevima
Šef Audija najavio uvođenje ograničenja brzine kretanja na nemačkim autoputevima
1

Šef Audija najavio uvođenje ograničenja brzine kretanja na nemačkim autoputevima

1.99K
1
Podelite sa prijateljima:

Izvršni direktor Audija, kao i šef funkcije tehnološkog razvoja u celoj Volkswagen grupaciji Markus Disman veruje da će uskoro u Nemačkoj biti uvedeno ograničenje brzine kretanja na autoputevima, i to iz političkih razloga. Međutim, on se istovremeno izjasnio kao protivnik takve odluke. „Ne radujem se tom trenutku, ali ipak verujem da će doći,“ rekao je on u intervjuu koji su obavili novinari germanskog poslovnog lista“Wirtschaftswoche „, a čije smo segmente preneli i tokom vikenda.

Iako težnja ka redukovanju štetnih isparenja ozloglašenog jedinjenja CO2 jasno ide u prilog uspostavljanju brzinskih ograničnja na drumovima, Disman veruje da ima i drugih načina za postizanje tog cilja, ne sporeći ni značajan doprinos eventualnog uvođenja limita. Jedno “inteligentno i pametno rešenje” je bolje od zabrane brze vožnje. „Na primer, mogli bismo pristupiti digitalizaciji saobraćaja i uvođenju tečnijeg toka istog. Tu se krije ogroman potencijal za uštede na polju štetnih emisija,“ izjavio je Disman za Wirtschaftswoche.

Samo ćemo kratko ponoviti ono o čemu smo malo detaljnije pisali u subotu, a u vezi čega smo u uvodnom pasusu i priložili link, da je Disman rekao da se Audi usredsređuje na održivost i da će postepeno isključiti iz svoje ponude modele pogonjene motorima s unutrašnjim sagorevanjem, uz plan da se u narednih desetak do petnaest godina u potpunosti ratosilja SUS motora.

Saglasno svemu iznetom, ne čudi da Disman najavljuje suštinske izmene u gami marke Audi. Jasna je tendencija da se fokusiraju na veća vozila: “Ne samo da će naš generalni fokus kroz automobilske segmente biti izmešten naviše, već ćemo u svakom segmentu postaviti standarde.” Prvi električni automobil koji će proizaći iz projekta Artemis bi trebalo da se značajno razlikuje od svih prethodnih modela.

Posebno bismo iz intervjua izdvojili deo u kom Disman za magazin Wirtschaftswoche govori da o vozilu iz novog automobilskog segmenta koje neće u svom nazivu inkorporirati nama poznate odrednice „A“, a ni „Q“. Tu smo još mogli saznati da će taj novajlija ponuditi više prostora putnicima od klasičnog sedana današnjice, pri čemu je šef Audija dodatno naglasio da budućnost „takođe leži i u osećaju za prostor“.

AutoRepublika

(1985)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Bila bi to razumna odluka. Pozdravljam.