1. Home
  2. Vesti
  3. Neizvesna budućnost za Audi A1
Neizvesna budućnost za Audi A1
0

Neizvesna budućnost za Audi A1

229
0
Podelite sa prijateljima:

Audijev juriš ka elektrifikaciji stavlja veliki znak pitanja na nastavak karijere modela A1.

Šef Audija, Markus Disman, nedavno je potvrdio da će ta marka u narednom periodu polako, ali sigurno eliminisati SUS motore iz svoje ponude. Elektrifikacija je već uzela maha kod nemačkog brenda, pa će tako do kraja ove godine u svojoj gami posedovati pet potpuno električnih modela.

Tokom 2020. godine videćemo dugoočekivani e-tron GT, a potom i Q4 e-tron u standardnom, kao i kupe izdanju.

Disman je govorio o budućnosti modela A1. U ovom trenutku, retki su premijum primerci u B segmentu, a pomenuti automobil je jedan od njih. No, prema planovima aktuelnog izvršnog direktora Audija, ta marka će u budućnosti se više fokusirati na luksuznija i “zahtevnija” vozila, te u takvoj strategiji nema mesta za A1.

Ovakvu izjavu Dismana treba uzeti sa dozom opreza. Pre svega jer takav plan može nestati vrlo lako, a videli smo da je Audi u prethodnih nekoliko godina doživeo mnogo promena na rukovodećim pozicijama, pa su se tako često menjale i izjave i taktika za budućnost.

Osim toga, potrebno je da Volkswagen “aminuje” ovakvu odluku brenda sa četiri prstena. Dalje, potrebno je imati u vidu da VW radi na razvoju platforme za manja električna vozila koja bi bila smeštena u B segment. Poznavajući dosadašnju praksu ove kompanije, sasvim je logično da i Audi upotrebi pomenutu arhitekturu za stvaranje električnog izdana ili naslednika A1.

Podsetimo, Audi je već eksperimentisao sa idejom baterijskog A1. Pre deset godina predstavljena je konceptualna verzija ovog modela A1 e-tron, ali je nemačka marka nakon inicijalnih testova i izrađenih 20 jedinica odustala od serijske proizvodnje.

Aktuelna generacija modela A1 stupila je na scenu 2018. godine, tako da je sigurno da će biti još nekoliko godina u prodaji.

AutoRepublika 

(229)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments